Bu yazılımı Türk bilim insanları geliştirdi

İşitsel algı sistemi üzerine geliştirilen Türk yazılımı, dünyada eğitim ve psikoloji alanında yeni bir devrim olarak benimsendi

Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne bağlı Zafer Teknopark'ta, Türk akademisyenler, mühendisler ve psikologlar tarafından geliştirilen işitsel algı sistemi yazılımı, dünya genelinde yankı uyandırdı. Yurt içindeki ve yurtdışındaki birçok eğitim kurumu ile psikiyatri kliniği tarafından benimsenen Neurosound adlı program, çocukların ve yetişkinlerin eğitim süreçlerine ve kişisel gelişimlerine katkı sağlarken; zeka geriliği, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, öfke kontrolü, gecikmiş konuşma gibi pek çok sorunun çözümünde uzmanların tercihi haline geldi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Yusuf Karaca ve Prof. Dr. Tuğrul Kandemir'in öncülüğünde geliştirilen Neurosound yazılımı, eğitim ve psikoloji alanında önemli bir yer edinmiştir.

Bünyesindeki çeşitli programlar sayesinde, özel bir dinleti cihazı kullanarak işlenmiş ses (müzik) ile nöral sisteme yönlendirmeler yaparak çocukların ve yetişkinlerin bilişsel, akademik, psikolojik, duygusal ve duyusal sorunlarına çözüm bulmaya yardımcı bir altyapı sunmaktadır.

Kişilerin ihtiyaçlarına yönelik uygulanan programlar, bilişsel ve gelişimsel alanlarda desteğin yanı sıra gelişimsel gecikmelere bağlı sorunlar, gecikmiş konuşma, dikkat ve öğrenme zorlukları, motor beceri zayıflığı, okuma güçlüğü, öfke kontrolü, hiperaktivite bozukluğu, otizm gibi pek çok sorunun çözümüne önemli katkılar sağlamaktadır.

Neurosound, Türkiye'de 50'den fazla şehirde, yurtdışında  Azerbaycan, Kazakistan, Katar, Makedonya, Kosova ve İngiltere gibi çeşitli ülkelerdeki psikolojik danışmanlık merkezleri, özel eğitim ve rehabilitasyon kurumları, eğitim kuruluşları ve psikiyatri kliniklerinde kullanılmaya başlanmıştır.

Eğitimciler ve psikologlar tarafından tercih edilen programın kurucusu Prof. Dr. Yusuf Karaca, “Neurosound sistemini kurarken elde ettiğimiz bilginin ne kadar değerli olduğunu biliyorduk. Tüm dünyada ilgi gören programımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Hem çocuklarımızın eğitim sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak hem de onların sağlıklı bireyler olarak gelişmelerine destek olmak için gayret gösteriyoruz” şeklinde açıklama yapmaktadır.

Basın Bülteni

Bakmadan Geçme