Buca Belediyesinden ücretsiz eğitim hizmeti

Buca Belediyesi, 12-23 Ağustos tarihleri arasında Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri için yeni dönem kayıtlarını alacak. Başkan Görkem Duman, 'Bucalı miniklerin eğitimden eşit şekilde yararlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz' dedi.

Buca Belediyesi, 12-23 Ağustos tarihleri arasında Yarı Zamanlı Okul Öncesi Eğitim Merkezleri için yeni dönem kayıtlarını alacak. Başkan Görkem Duman, “Bucalı miniklerin eğitimden eşit şekilde yararlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Ülke genelindeki ekonomik zorluklar nedeniyle birçok ailenin okul masraflarını karşılamakta zorlandığını belirten Başkan Duman, Buca Belediyesi’nin okul öncesi eğitimde velilerin yükünü hafifletmek amacıyla önemli adımlar attığını vurguladı. Buca Belediyesi, Şirinyer, Gediz, Kozağaç, Ufuk, Yenigün ve Buca Koop Yarı Zamanlı Eğitim Merkezleri’nde 3-6 yaş arası çocuklara hafta içi her gün 3,5 saat ücretsiz okul öncesi eğitim hizmeti sunuyor.

KAYIT SÜRECİ VE DETAYLAR

Yeni dönem kayıtlarının 12 Ağustos Pazartesi günü başlayacağını açıklayan Başkan Duman, okul öncesi eğitimin çocukların gelişimindeki önemine dikkat çekerek, “Okul öncesi eğitimin çocuklarımızın gelişiminde önemli bir yeri var.  Biz de bu nedenle maddi durumu iyi olmayan ailelerimize destek olmak amacıyla yarı zamanlı eğitim merkezlerimizde 3-6 yaş arası çocuklarımıza bedensel, zihinsel, duygusal ve sosyal yönden gelişimlerini sağlayacak bir program hazırlıyoruz. Bucalı miniklerin eğitimden eşit şekilde yararlanmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Çünkü geleceğimizin teminatı Bucalı miniklerimiz bizim en kıymetlilerimiz” dedi. Başkan Duman, kayıtların 23 Ağustos Cuma gününe kadar devam edeceğini belirtti.

MERKEZLER VE KONTENJANLAR

Şirinyer, Gediz, Kozağaç, Ufuk, Yenigün ve Buca Koop Yarı Zamanlı Eğitim Merkezleri, 48-72 ay aralığındaki okul öncesi çocuklarına hafta içi 09.00-12.30 ve 13.30-17.00 saatleri arasında eğitim veriyor. Her merkezde toplam 40 çocuğun yararlanabileceği bir kontenjan bulunuyor. Veliler, kayıt işlemleri ve detaylı bilgi almak için 439 10 10 (2208) numaralı telefonu arayabilirler. 

Bu uygulama, Buca Belediyesi’nin eğitimde fırsat eşitliğini sağlama ve ailelerin üzerindeki mali yükü hafifletme konusundaki kararlılığını gözler önüne seriyor.

LEYLA BİLGİ 
  
 

Bakmadan Geçme