Buca Belediyesi'nden yangın önlemi

Ülke genelinde aşırı sıcak hava ve dikkatsizlikler nedeniyle yangın riski artarken, Buca Belediyesi ormanlık alanlarda olası...

Ülke genelinde aşırı sıcak hava ve dikkatsizlikler nedeniyle yangın riski artarken, Buca Belediyesi ormanlık alanlarda olası felaketlere karşı önlemler aldı. Belediye, ormanlık alanların yol kenarlarına ilk müdahale için kullanılabilecek 20 litrelik su bidonları yerleştirdi. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, “Önlem alıyoruz, risk almıyoruz” dedi.

BUCA ORMANLARINA ACİL YANGIN SÖNDÜRME BİDONLARI

Buca Belediyesi, İzmir’in akciğerleri olarak nitelendirilen Buca’nın ormanlarını korumak amacıyla Kaynaklar bölgesindeki ormanlık alanlarda yol boyunca 20 litrelik acil yangın söndürme bidonları yerleştirdi. Orman yangınlarının büyümemesi için ilk müdahalenin çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Duman, vatandaşlardan bu bidonların yangın dışında farklı amaçlarla kullanılmaması konusunda duyarlılık istedi.

Haber

BAŞKAN DUMAN’DAN DUYARLILIK ÇAĞRISI

Kentte son zamanlarda yaşanan yangınların herkesi üzdüğünü belirten Başkan Duman, şunları söyledi: “Son zamanlarda çıkan orman yangınları içimizi yaktı. Yangınların yüzde doksanının insan kaynaklı olduğunu biliyoruz. Bu nedenle yangınlarla mücadele konusunda vatandaşlarımıza çok iş düşüyor. Yaşadığı kenti seven, kendisini onun bir parçası hisseden tüm vatandaşlarımızdan, yol kenarlarına ve ormanlık alanlara çöplerini atmamalarını rica ediyorum. Özellikle sigara izmariti ve kırık cam gibi atıklardan itina ile kaçınsınlar. Küçücük bir kıvılcım binlerce ağacımızın kaybı ile sonuçlanabiliyor. Orman yangınlarının büyümemesi için ilk müdahale çok önemli. Bu yüzden geri dönüştürülmüş bidonları ormanlık alanlarda yol kenarlarına bırakıyoruz. Önlem alıyoruz, risk almıyoruz.”

ALİ ÖZKAYA 

Bakmadan Geçme