• Haberler
  • İzmir
  • Buca Çınar Anaokulları 250 öğrenciyle kapılarını açtı

Buca Çınar Anaokulları 250 öğrenciyle kapılarını açtı

Buca Belediyesi, Çınar Anaokulları'nı yenilenen yüzüyle ve artırılmış kapasiteleriyle eğitim yılına başlattı.

Buca Belediyesi, Çınar Anaokulları'nı yenilenen yüzüyle ve artırılmış kapasiteleriyle eğitim yılına başlattı. Bu yıl, anaokullarında toplamda 250 öğrencinin eğitim alacağı duyuruldu. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, anaokullarının uzman eğitmen kadrosuyla çocuklara hem eğlenceli hem de öğretici bir ortam sunacaklarını belirtti.

Buca Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde ailelerin okul öncesi eğitim masraflarını hafifletmek amacıyla Çınar Anaokulları’nı yenileyerek hizmete sundu. Betontaş Çınar Anaokulu'ndaki açılış törenine Başkan Görkem Duman’ın yanı sıra mahalle muhtarları, veliler ve öğrenciler katıldı. 

Başkan Duman, çocukların sağlıklı ve konforlu bir ortamda eğitim alabilmeleri için anaokullarının müfredatının güncellendiğini ve genişletildiğini vurguladı. “Bu amaçla yenilediğimiz Çınar Anaokullarımızın yeni dönemini bugün açıyoruz. Yeni dönemde çocuklarımızın gelişen dünyaya uyum sağlayabilmesi için müfredatımızı yeniledik ve geliştirdik. Öncelikli yabancı dilin önemini iyi biliyoruz. Dünya vatandaşı bireyler yetiştirebilmemizin ön koşulu da temelin sağlam olması. Bunun için anaokullarımızda İngilizce ders saatlerini artırdık. Çocuklarımızın hem eğlenip hem de öğrenmesinin önünü açacak kulüp çalışmalarına başladık. Drama, jimnastik, robotik kodlama, neşeli bilimler, halk oyunları dersleriyle çocuklar, okulumuza severek gelecekler” dedi.

ÜCRETSİZ EĞİTİM VE DİJİTAL YENİLİKLER

Başkan Duman, 3 yaş grubu için uyku sınıflarının da açıldığını belirterek, anaokuluna 3 yeni sınıf eklediklerini ve bu yıl toplamda 250 öğrencinin eğitim alacağını açıkladı. Sosyal belediyecilik ilkeleri doğrultusunda ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının anaokullarından ücretsiz yararlanabildiğini vurguladı. Başkan Duman, “Bu güzel hizmetlerimizden daha fazla çocuğumuzun yararlanabilmesi için anaokulumuza 3 yeni sınıf daha kazandırdık. Bu sayede bu yıl anaokullarımızda toplam 250 öğrenci eğitim alacak. Sosyal belediyecilik ilkelerinden de ödün vermiyoruz. İhtiyaç sahibi ailelerimiz anaokullarımızdan ücretsiz yararlanıyor” dedi. 

KREŞ CEPTE UYGULAMASI DEVREDE 

Ayrıca, dijital yenilikler arasında ‘Kreş Cepte’ uygulamasının devreye alındığını belirten Başkan Duman, velilerin çocuklarının etkinlik fotoğraflarına, beslenme bilgilerine, uyku durumlarına ve öğretmenlerin yazdığı gelişim raporlarına bu uygulama aracılığıyla erişebileceklerini söyledi. Başkan Duman, “Tadilatla yenilediğimiz, bahçe düzenlemesi yaptığımız, oyuncaklar ve eğitim setleri ile donattığımız anaokullarımızda eğitim alacak tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” diye konuştu. 

ANAOKULLARINDA EĞİTİM DETAYLARI

Buca Belediyesi’nin iştiraki BUCAMAR’a bağlı olarak faaliyet gösteren Vali Rahmi Bey, Betontaş ve Çamlıkule Çınar Anaokulları’nda bu yıl 3-6 yaş grubundan toplam 250 öğrenci eğitim alacak. Betontaş Çınar Anaokulu'ndaki sınıf sayısı üçten altıya çıkarılarak öğrenci mevcudu artırıldı. Okullarda toplamda 30 uzman eğitmen görev yapacak. Eğitimler, her yaş grubuna uygun eğitim setleri ve materyallerle gerçekleştirilecek. Ayrıca, “Neşeli Bilimler” dersi ile çocukların deney yaparak öğrenmesi sağlanacak, 3 yaş grubuna yönelik uyku sınıfları sunulacak. Bucalı minikler, İngilizce, drama, jimnastik, spor, dans ve bilim gibi çeşitli alanlarda eğitim alacaklar.

Başkan Görkem Duman, tadilatla yenilenen, bahçe düzenlemesi yapılan ve oyuncaklar ile eğitim setleriyle donatılan anaokullarında eğitim alacak öğrencilere başarılar diledi ve çocukların hem eğlenip hem de öğrenebileceği bir eğitim süreci sunacaklarını belirtti.

LEYLA BİLGİ 
  
 

Bakmadan Geçme