Buca, Cumhuriyet Bayramı'nda coşkuya doyacak!

Cumhuriyet Bayramı'nın 101. yılını kutlamak için Buca'da hazırlanan etkinlikler neler? Hangi sürprizler Bucalıları bekliyor? 26 Ekim'de başlayacak olan kutlamalarda neler yaşanacak? Buca Belediyesi'nin düzenlediği yürüyüş ve konser programı hakkında detaylar ne? Bu yılki kutlamalarda '101 Efe' gösterisiyle ne amaçlanıyor? Tüm Bucalıları bir araya getirecek bu özel etkinlikler hakkında daha fazla bilgi almak için okumaya devam edin!

Buca Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yıl dönümünü coşkuyla kutlamak için kapsamlı bir etkinlik programı hazırladı. Kutlamalar, 26 Ekim Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan “Buca Belediyesi Cumhuriyet Yürüyüşü” ile başlayacak ve 29 Ekim Salı günü Işılay Saygın Meydanı’nda düzenlenecek Sevcan Orhan konseri ile sona erecek.

CUMHURİYET COŞKUSUNU PAYLAŞIN 

Buca, Cumhuriyet Bayramı'nda coşkuya doyacak!

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, etkinlikler hakkında yaptığı açıklamada, “Cumhuriyet kazanımlarının ne kadar değerli olduğunu her gün bir kez daha anlıyoruz. Tüm Bucalıları bu büyük coşkuya ortak olmaya davet ediyorum,” dedi. Başkan Duman, etkinliklerin, millî birlikteliği güçlendirmek ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıkmak amacı taşıdığını vurguladı.

101 EFE GÖSTERİSİ VE YÜRÜYÜŞLER 

Buca, Cumhuriyet Bayramı'nda coşkuya doyacak!

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 29 Ekim Salı günü saat 20.15’te Buca Belediyesi önünde “101.Yılda 101 Efe” gösterisi ile başlayacak. Bu gösterinin ardından, meşaleler ve bayraklar eşliğinde gerçekleştirilecek kortej yürüyüşü Işılay Saygın Meydanı’nda son bulacak. Buradaki kutlamalar, saat 21.00’de Türk halk müziğinin sevilen ismi Sevcan Orhan’ın konseri ile devam edecek.

CUMHURİYET YÜRÜYÜŞÜ DETAYLARI 

Buca, Cumhuriyet Bayramı'nda coşkuya doyacak!

26 Ekim Cumartesi günü ise, Buca Belediyesi, Keşif Dağcılık, Buca Atak Dağcılık ve çeşitli spor kulüpleri iş birliğiyle 8 kilometrelik bir güzergâhta “Buca Belediyesi Cumhuriyet Yürüyüşü” düzenlenecek. Yürüyüş, Manavur Deresi civarında yapılacak ve katılımcılar için sabah saat 09.00’da Buca Belediyesi önünden araç kaldırılacak. Etkinliğe katılmak isteyenlerin, bu bağlantı üzerinden kayıt yaptırmaları gerekecek.

Buca’da gerçekleştirilecek bu etkinlikler, Cumhuriyet’in 101. yılına yakışır bir kutlama ortamı sunmayı hedefliyor. Tüm Bucalılar, bu anlamlı günlerdeki coşkuya katılmak için etkinliklere davet ediliyor.

Kaynak: Buca Belediyesi 

Bakmadan Geçme