Buca'da 102. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Buca'da 30 Ağustos Zafer Bayramı, bu yıl 102. kez büyük bir coşku ve görkemle kutlandı.

Etkinlikler, Buca Belediyesi önünden Işılay Saygın Meydanı’na kadar süren Zafer Korteji ile başladı. Kortejin ardından Öznur Korkmaz ve Kaset Grubu'nun konserleri gerçekleştirildi.

Kutlamalar, Belediye Binası önünde saat 21.00’de toplanan kalabalığın, ellerinde Türk bayrakları ve meşalelerle marşlar söyleyerek yürüyüş yapmasıyla başladı. Yürüyüşün ön saflarında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi meclis üyeleri, başkan yardımcıları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş yer aldı.

TÜM DÜNYAYA İLAN 

Buca'da 102. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, meydanda gerçekleştirdiği konuşmada, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın sadece bir zaferin yıl dönümü değil, aynı zamanda bağımsızlık, onur ve özgürlük mücadelesinin sembolü olduğunu vurguladı. Duman, bu zaferin düşman işgalini püskürtmenin yanı sıra ulusun birliğini ve gücünü tüm dünyaya ilan ettiğini belirtti.

Zaferin, mazlum devletlere karşı sömürgeci güçler karşısında bir umut kaynağı olduğunu ifade eden Duman, gençlere tarihimizin önemli sayfalarını öğretmenin ve bu mirası korumanın önemini vurguladı. Duman, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanın bağımsızlığı uğruna canını feda eden tüm kahramanları rahmet ve minnetle andığını söyledi. "Bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde daha aydınlık bir gelecek için birlikte yürüyeceğimize olan inancımla hepinizi selamlıyorum. Özgürlüğümüz ve bayramımız kutlu olsun. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

Bakmadan Geçme