Buca'da 'Kavun Festivali' heyecanı 

Buca'nın Kırklar Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Kırklar Kavun Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu.

Buca’nın Kırklar Mahallesi'nde bu yıl ilk kez düzenlenen 1. Kırklar Kavun Festivali büyük bir coşkuya sahne oldu. Festival, Buca'nın ünlü kavununun tanıtımına yönelik olarak gerçekleştirildi ve büyük ilgi gördü. Festivalin açılışında konuşan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, üreticilere sürekli destek sözü verdi.

Buca Belediyesi'nin organize ettiği festival, Kırklar Mahallesi'nde yetiştirilen hırsız çalmaz kavununun tanıtımını amaçladı. Festival, Buca Kırklar Çevre ve Kültür Derneği iş birliğiyle yapıldı ve İzmir Vali Yardımcısı Faik Arıcan, Buca Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, İzmir İl Sağlık Müdürü Burak Öztop, Cumhuriyet Halk Partisi Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, Buca Belediyesi meclis üyeleri ve çok sayıda İzmirli'nin katılımıyla gerçekleşti.

Buca'da 'Kavun Festivali' heyecanı 

BAŞKAN DUMAN’DAN ÜRETİCİLERE DESTEK MESAJI

Festivalde açılış konuşmasını yapan Başkan Görkem Duman, Buca'nın tarımsal değerlerini tanıtmak ve bu değerlerle ilçeyi daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Başkan Duman, “Bereketli topraklardan sofralarımıza gelen, Buca’nın eşsiz tarımsal değerleri; üzümü, bardacığı, zeytini… Elbette ki kavunu… Tüm bu değerlerimizi unutmamak, unutturmamak bizim görevimizdir. Bu açıdan bugün burada üreticilerimiz ile beraber olmak bizler için çok kıymetlidir.  Kırsalda kalan bu güzel köylerimizi yalnız İzmir değil, tüm Türkiye tanısın istiyoruz.  Kavunumuzu tanısınlar bilsinler, bardacığımızı tanısınlar, üzümlerimizi, bağlarımızı tanısınlar, Buca’nın köylerindeki güzel insanları tanısınlar, üreticilerimizi tanısınlar istiyoruz.  Çiftçimiz,  ürünlerini satarken küçük bir coğrafyaya sıkışıp kalmasın istiyoruz. Daha çok üretsin, daha çok tüketiciyle buluşsun, daha çok kazansın istiyoruz. Bugün burada bir araya gelmemizin yegâne amacı da budur” diyerek, üreticilerin daha geniş bir pazara ulaşmasını sağlamak istediklerini vurguladı. Duman, Buca'nın tarımsal ürünlerinin tanıtımını artırmayı ve üreticilerin daha fazla kazanç sağlamasını hedeflediklerini ifade etti.

Buca'da 'Kavun Festivali' heyecanı 

FESTİVAL ETKİNLİKLERİ 

Festivalde, yöresel sanatçılar Zeynep İlhan, Ömer Faruk Özcan, Mehmet Şekercioğlu, Kaan Güven ve Grup Laçin sahne aldı. Gün boyunca eğlenceli anların yaşandığı festivalde, kurulan üretici pazarı büyük ilgi gördü. Ayrıca, en iyi kavun yetiştiricisi yarışması düzenlendi. Yarışmada, Hüseyin Sezer birinci, Rüveyde Akay ikinci, Ertuğrul Özçiftçi ise üçüncü olarak ödüllendirildi.

Buca'da 'Kavun Festivali' heyecanı 

Bakmadan Geçme