Buca'da Yaşlılar Günü etkinliği

Yaşlılarla 'İkinci Bahar Buluşması' yapıldı.

Buca Belediyesi, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla düzenlenen özel bir etkinlikte ilçenin en yaşlı vatandaşlarıyla buluştu. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, etkinlik kapsamında Buca’da yaşayan 300’den fazla yaşlı vatandaşla bir araya geldi. Eski hatıraların paylaşıldığı bu anlamlı buluşmada, 89 yaşındaki Faik Bıyık’a nazar boncuğu takarak ona özel bir jest yaptı.

Başkan Duman’dan Yaşlılara Özel Mesaj

Buca'da Yaşlılar Günü etkinliği

Buca Kent Gazetesi ve Bucalılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen ve "İkinci Bahar Buluşması" adıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Başkan Duman yaşlı vatandaşlara hitaben duygusal bir konuşma yaptı. Konuşmasında, Birleşmiş Milletler tarafından 1990 yılında kabul edilen 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nün önemine değinen Duman, "Sizler, tecrübeniz ve bilgi birikiminizle bizlere yol gösteren en değerli rehberlerimizsiniz. Hayatınız boyunca edindiğiniz deneyimlerle geleceğimizi aydınlatıyorsunuz" dedi.

Buca'da Yaşlılar Günü etkinliği

Başkan Duman, konuşmasının devamında, Buca’nın tarihine sahip çıkmak adına başlattıkları projelerden bahsederek, “Buca’nın köklü geçmişini koruma misyonunu siz değerli büyüklerimizden aldığımız güçle sürdürüyoruz. Geçmişi sizlerden dinlemek, yürüttüğümüz projelere ilham veriyor. Şu anda Buca Tren İstasyonu’nu yenileme çalışmalarımız sürüyor. Tren hattı ve istasyonu, hayata geçireceğimiz projeyle yeniden canlanacak. Ayrıca, Buca Levanten Rotası projesiyle ilçemizin tarihi ve kültürel zenginliklerini yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtmaya başladık" ifadelerini kullandı.

Ata Evi Daha Aktif Hale Getirildi

65 yaş üstü vatandaşlara hizmet veren Ata Evi’nin faaliyetlerinden de söz eden Başkan Duman, bu merkezi çok daha aktif bir hale getirdiklerini belirtti. Ata Evi’nin sağlık hizmetlerinden kütüphaneye, hobi alanlarından uygun fiyatlı kafeteryasına kadar çeşitli imkanlar sunduğunu belirten Duman, “Sizleri Ata Evi’nde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız. Beni bir evladınız gibi görebilirsiniz; çünkü sizleri ailemin bir parçası olarak hissediyorum. Her zaman yanınızda olacağım ve sizlerle birlikte olmaya devam edeceğim” diye konuştu.

Buca'da Yaşlılar Günü etkinliği

Etkinlik, yaşlı vatandaşlar için sunulan müzik ve sohbetlerle son bulurken, katılımcılar Başkan Duman’a teşekkür ederek bu özel günü kutladı.

Bakmadan Geçme