Buca metrosu'nda çalışmalar hız kazandı

İzmir'in en önemli ulaşım projelerinden biri olan Buca Metrosu'nda inşaat çalışmaları hızla ilerliyor.

Şehir kaynaklarıyla sürdürülen projede, 22 Ocak 2024 tarihinde çalışmaya başlayan ilk tünel açma makinesinin ardından, bugüne kadar dört makine faaliyete geçti ve toplamda 5,1 kilometrelik tünel kazıldı. Son sekiz aylık süreçte tünel çalışmalarının yüzde 26’sı tamamlanmış oldu.

TBM’ler Tünel Kazımında Hız Kesmiyor

İzmir’in Üçyol-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule güzergahında hizmet verecek 13,5 kilometrelik Buca Metrosu, çift tüplü tünellerden oluşuyor. Tünel kazma makineleri (TBM), iki ayrı tüpte kazı çalışmalarına devam ediyor. 22 Ocak 2024’te ilk TBM’nin çalışmaya başlamasının ardından, diğer makineler sırasıyla 4 Mart, 15 Nisan ve 13 Mayıs tarihlerinde devreye girdi. Bu makineler, General Asım Gündüz ve Buca Koop istasyonlarından kazılara başlamış durumda.

Buca Metrosu projesi, General Asım Gündüz, Buca Koop, Dokuz Eylül Üniversitesi, Çamlıkule, Hasanağa Bahçesi istasyonları ve İzmirspor bölgesindeki hat başı şaftında altı farklı noktada devam ediyor. İki tünel açma makinesi General Asım Gündüz İstasyonu’nda, diğer iki makine ise Buca Koop İstasyonu’nda çalışmalarını sürdürüyor. Birinci tünel açma makinesi, General Asım Gündüz-Üçyol arasında bin 780 metre, ikinci makine ise bin 360 metre kazı gerçekleştirdi. Buca Koop-Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü hattında ise üçüncü makine bin 140 metre, dördüncü makine ise 820 metre tünel kazdı. Böylece toplamda 5,1 kilometrelik tünel tamamlanmış oldu.

Günde 400 Bin Yolcu Kapasitesi

Buca Metrosu, İzmir’in ulaşım ağına önemli bir katkı sağlayacak. Üçyol, Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar Meydanı, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonlarını kapsayan metro hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan mevcut metro hattıyla Üçyol İstasyonu’nda, İZBAN hattı ile Şirinyer İstasyonu’nda entegre olacak. Sürücüsüz tren setlerinin hizmet vereceği hatta, Buca’nın en uzak mahallesi Çamlıkule ile İzmir Körfezi arasındaki seyahat süresi 15 dakikaya kadar düşecek.

Projenin maliyeti 765 milyon Euro olarak öngörülüyor. Metro hattı tamamlandığında, günlük yolcu kapasitesinin 400 bin olması bekleniyor.

Bakmadan Geçme