• Haberler
  • İzmir
  • Buca'nın beş yıllık hizmet rotası meclisten onay aldı 

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası meclisten onay aldı 

Buca'da beş yıllık hizmet rotası onaylandı: Hangi değişiklikler bekleniyor?

Buca Belediyesi, 2025 – 2029 Dönemi Stratejik Planı’nı kabul ederek ilçenin hizmet rotasını belirlemiş oldu. Ekim ayı olağan meclis toplantısının ikinci oturumunda, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman’ın başkanlık ettiği toplantıda, stratejik plan ve 2025 Mali Yılı Performans Programı oy çokluğu ile onaylandı.

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası meclisten onay aldı 

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, stratejik planın, belediye bürokratları, müdürler ve çalışanlar tarafından aylardır süren titiz çalışmalar sonucu hazırlandığını belirtti. Başkan Duman, “Bu önemli adım, ilçemize değişim olarak geri dönecek ve yarınlarımıza ışık tutacaktır” dedi.

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası meclisten onay aldı 

Başkan Duman, sözlerine şu şekilde devam etti: “Buca’mızın beş yılını planlayan çalışmalarımızı hazırladık ve bugün meclise getirdik. Buca’mızı ileriye nasıl taşıyabiliriz, daha yeşil nasıl yapabiliriz? Ciddi bir riskli yapı stokumuz var. Kentsel yenilemeyi yaparken, kentin planlamasını yaparken ihtiyaçları nasıl karşılayabiliriz, vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürmesini nasıl sağlayabiliriz? Tüm bu sorular ışığında çalışmalarımızı gerçekleştirdik.”

Buca'nın beş yıllık hizmet rotası meclisten onay aldı 

Ayrıca, Buca Belediyesi’nin okullarda yaptığı temizlik çalışmalarının Millî Eğitim Bakanlığı tarafından engellenmesi konusunu da ele alan Başkan Duman, şu ifadeleri kullandı: “Olağanüstü durumlarda, Belediye Kanunu’na göre okullarımıza hizmet götürebiliyoruz. Zorunluluk yok. Kanun, ‘yapabilir’ diyor, ‘yapar’ demiyor. Biz de durumdan kendimize vazife çıkararak çalışmamızı gerçekleştirdik. Çocuklarımızın kirli ortamlarda eğitim almasını istemediğimiz için Belediye Kanunu’nun ‘yapabilir’ kısmından inisiyatif çıkararak okullarımızı temizledik. 10 okul müdürü bize temizlik için dilekçe vermişti. Üç tanesini temizledik, iki okul ekiplerimizi kapıdan geri çevirdi. Beş okul ise hizmet talebini geri çekti. Yoksa biz gerekli teçhizatlar ve ekibimizle okulları temizlemeye hazırdık.”

Buca Belediyesi, stratejik plan doğrultusunda hizmetlerini artırarak ilçenin daha yaşanabilir bir yer olmasını hedefliyor.

Bakmadan Geçme