• Haberler
  • İzmir
  • Buca'nın en eskisi... 65 yıldır kunduracılık yapıyor

Buca'nın en eskisi... 65 yıldır kunduracılık yapıyor

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, Ahilik Haftası kapsamında ilçenin köklü esnaflarından biri olan ve 65 yıldır Dumlupınar Mahallesi'nde kunduracılık yapan Salih Usta'yı ziyaret etti.

Ziyaret esnasında, Salih Usta'nın Ahilik Haftası'nı kutlayan Başkan Duman, “Anadolu’nun kadim geleneğini günümüzde yaşatan isimlerden biri olan Salih Amca’mızı bu özel haftada ziyaret ederek, halini hatırını sorduk. Buca için büyük bir değer taşıyor” dedi.

Ziyaret sırasında Salih Usta ile sıcak bir sohbet gerçekleştiren Başkan Duman, ahilik kültürünün Anadolu coğrafyasındaki önemine vurgu yaptı. Duman, "Ahilik, 12. yüzyıldan bu yana bu topraklarda varlığını sürdüren ve toplumsal dayanışmayı, yardımlaşmayı teşvik eden köklü bir kültürdür. Sadece ekonomik bir örgütlenme değil, aynı zamanda sosyal yapımızın temel taşlarından biri olarak, insanları birbirine yaklaştıran, kaynaştıran bir role sahiptir" ifadelerini kullandı.

Buca'nın en eskisi... 65 yıldır kunduracılık yapıyor

Belediye Başkanı, Buca'da ahilik anlayışıyla çalışan esnaf ve zanaatkârların bu haftasını kutlayarak, “Günümüzdeki zorlu ekonomik koşullara rağmen, esnafımızla dayanışmamızı sürdüreceğiz. Üreten, büyüten ve topluma katkı sunan herkesin yanında olacağız” diyerek destek mesajı verdi. Bu ziyaret, Başkan Duman’ın esnafa olan bağlılığını ve ahilik kültürüne verdiği önemi bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakmadan Geçme