Buca'nın kurtarma köpekleri yoğun ilgi gördü

İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF), 93. kez kapılarını açarken, Buca Belediyesi Arama Kurtarma Birimi'nin (BUCAKUT) kahraman köpekleri Ramo ve Ateş, gösterileriyle fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden biri oldu.

Her akşam farklı etkinliklerle misafirlerini ağırlayan Buca Belediyesi, Uzun Havuz Belediyeler Sokağı'ndaki standında, arama kurtarma köpeklerinin sergilediği performansla büyük alkış topladı.

Ramo ve Ateş, eğitmenleri Gökşen Gök ve Tuğba Gök eşliğinde gerçekleştirdikleri gösteride çeviklik, yönlendirme ve itaat eğitimlerindeki üstün başarılarını sergiledi. İzleyiciler arasında yer alan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman da bu anlamlı gösteriyi büyük bir ilgiyle takip etti.

 Duman: “Can Dostlarımız En Büyük Kurtarıcılarımız”

Buca'nın kurtarma köpekleri yoğun ilgi gördü

Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, gösteri sonrası yaptığı açıklamada, kurtarma köpeklerinin önemine vurgu yaptı. Başkan Duman, son dönemde tartışma yaratan "sokak hayvanları kanunu"na atıfta bulunarak, “Bugün bir kez daha can dostlarımızın hayatımızdaki değerini gördük. Bu dostlarımız afet anlarında en büyük kurtarıcılarımızdır” ifadelerini kullandı.

Buca Belediyesi’nden Zengin İçerikli Stand

Buca Belediyesi, İEF kapsamında sadece kurtarma köpeklerinin gösterisiyle değil, binlerce ziyaretçiyi ağırlayan standıyla da büyük ilgi çekti. Belediye standı, Buca'nın tarihi yapılarından olan Pembe Köşk’ün maketiyle süslenirken, yerel turizmi canlandırma çabaları kapsamında ilçenin tarihi ve kültürel mirası hakkında bilgilendirme yapıldı. Başkan Duman, Buca’nın tanıtımını ön planda tutan bu çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Buca Belediyesi, her akşam farklı etkinliklerle konuklarını ağırlamayı sürdürürken, arama kurtarma köpekleri Ramo ve Ateş’in gösterisi fuarın en çok beğenilen etkinliklerinden biri oldu.

Bakmadan Geçme