Buca'da 490 milyonluk dev ek bütçe talebi!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Buca Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Buca Belediyesi'nin...

Buca'da 490 milyonluk dev ek bütçe talebi!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-Buca Belediye Meclisi Temmuz ayı Olağan Meclis Toplantısı, Erhan Kılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Buca Belediyesi’nin 490 milyon lira ek bütçe talebinde bulunacağı gündeme gelirken ilgili konu yarın komisyonda gündeme gelecek. Ek bütçenin kabul edilip edilmeyeceği ise yarın yapılacak oturumda belli olacak.

İYİ PARTİ’DE İSTİFA

Buca Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Mehmet İnan Gülçek, partisinden istifa etti. Gülçek, Meclis’te görevine bağımsız olarak devam edecek. Buca’da İYİ Parti listelerinden Meclis’e giren ardından CHP’ye geçen daha sonra ise skandal paylaşımı sonrasında CHP’den de istifa edip bir süre bağımsız çalışan Bülent Uygur, İYİ Parti’yi Meclis’te tek başına temsil edecek.

Haber

‘GERÇEK DEĞİL’

AK Partili Burçin Kevser Sevil, gündemin ‘Dilek ve Temenniler’ kısmında söz aldı. Erhan Kılıç’ın sosyal medya hesabı üzerinden geçtiğimiz günlerde yaptığı ‘Siz sorun ben cevaplayayım’ paylaşımını işaret eden Sevil, “Orada 5 soru cevapladınız. 600 bin nüfuslu bir yerde bu kadar soru olması mümkün değildir diye düşünüyorum. Siz vatandaşların nabzını yoklamak yerine Instagram’daki yorumların altına bakarsanız sorun tespiti de yapmış olursunuz. Belki bir gün çözüm de üretirsiniz diye düşünüyorum. Park projelerinin atlına gelen yorumlar… ‘Parkımız İZSU çalışmalarıyla yok edildi, ne zaman yapılacak?’ gibi. Sivrisinek ve ilaçlama, diğer yorumlar da çöp toplama. Benim tavsiyem yorumlara bakarsanız tespitleri iyi yaparsınız. Bir anket yapılmış, en iyi ilçe belediye başkanları sıralamasında siz 5’inci Utku Gümrükçü ise 6’ncı sırada. Tabii bu bir anket, şirket yapıyor. Bu sonuçlar bırakın Buca’da yaşayanları iki dakika işi için trafikte Buca’dan geçenler için bile gerçekçi değil” dedi.

‘KESİNTİ OLSA BELEDİYE KAPANIRDI’

Sevil’in ardından söze Başkan Kılıç girdi. Sözlerine İller Bankası’ndan alınan paya dikkat çekerek başlayan Kılıç, “Yerel yönetimlerin aldığı paylarla ilgili bir şeyler yapın. Her şey okara ile oluyor. Bizim İller Bankası’ndan 4 aydır gelen rakam geçtiğimiz yıldan daha düşük. Kesinti yok, sadece Belediyeler Birliği payı kesildi. Kesinti yapsalardı belediyelerin kapanması gerekirdi. Geçen yıl biz işçiye 5 bin verirken şu an 15 bin liraya çıktı. Bunun sebepleri var aman gerçekler böyle. Bizim şu anda borç stoğumuz hemen hemen yapılandırmalarımız yaptık bankanın 112 milyon faizi kaldı. Piyasa borcu da hemen hemen bitti. Geldiğimizden beri kesintilerle kamu borcumuz da kalmadı. Geçen ay 20 milyondan fazla kesinti oldu. Instagram çalışması da bir demo çalışmasıydı. Bunu yapacağız ama sürekli hale getireceğiz. Sorunlar oluyor. Buca’da yaşayan kaydını Buca’ya alsın. Bununla ilgili bir çalışma yapmak gerekiyor. Sivri sinek ile ilgili haklısınız. Çalışma yapıyoruz. Tam anlamda bitirmek imkansız ama doğru çoğaldılar. Burada özellikle bataklık diyebileceğimiz alanlarda İzBB çalışıyor. Biz de çalışıyoruz. O da biraz ekolojik” diye konuştu.

CHP’Lİ KAZANOĞLU’NDAN ‘VEKİL’ ÇIKIŞI!

CHP Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, Sevil’in çağrısı üzerine söz alarak “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Nilay Hanım diye bir grup sözcümüz vardı. Nilay Hanım TBMM’ye yakışmaz mıydı? Yakışırdı. Bu bizim ayıbımız. AKP de de ayıp çok. Bu kent Türkiye’ye örnek olabilecek. Ben dışarıdan geldim, beni kabul ettiniz. Hepimiz kardeşlik yaptık” dedi. Ardından Sevil, yeniden söz aldı. Sevil, “İzmirli vekil görmek istiyorsanız bizim listelere bakabilirsiniz. Seçilen vekillerimizin İzmir ile olan bağlantıları bizim için çok önemli” diye konuştu.

Bakmadan Geçme