Buca'da 'Madımak' için duygusal anma töreni

Program, katledilen 35 kişinin anısına saygı duruşuyla başladı ve ardından türküler ve deyişler eşliğinde devam etti....

Program, katledilen 35 kişinin anısına saygı duruşuyla başladı ve ardından türküler ve deyişler eşliğinde devam etti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, yaptığı konuşmada Sivas Katliamı’nın toplumsal hoşgörüsüzlüğün ve nefretin vahim sonuçlarından biri olduğunu vurgulayarak, olayın toplumun vicdanında derin yaralar açtığını belirtti. Duman, “Sivas Katliamı, sadece bir grup insanın değil, tüm toplumun vicdanında derin yaralar açmıştır. Bugün, bu acıyı ve yitirilen canları bir kez daha anıyoruz ve ayrımcılığa, nefrete karşı dimdik duracağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Alevi Kültür Dernekleri Buca Şubesi Cemevi Başkanı Hüseyin Gökçe ise konuşmasında, olayın ülkenin aydınları, sanatçıları ve yazarları ile nasıl birlikte var olmalarına rağmen yaşandığını dile getirdi. Gökçe, “2 Temmuz’da yitirdiğimiz canlarımızı anmak her yıl yeniden derin bir acıyla karşılaşmamıza neden oluyor. Bu olay, sadece belli bir inanca değil, insanlık adına büyük bir utançtır. Bugün, insan olmanın ve birbirimizin acısını hissetmenin önemini bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Programda, sanatçılar Kardeşler Muhabbeti Grubu ve Ozan Özdemir’in seslendirdiği türkülerle katledilen canların anısına bir kez daha vurgu yapıldı. Bu etkinlikle Buca, toplumsal barış ve hoşgörü çağrısını yineledi ve benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme