Buğra Gökce: İzmir'in kaybedecek zamanı yok!

Buğra Gökçe, ”İBB'den İBB'ye ithal aday mısınız sorusuna Ersoy'un İzmir Büyükşehir Belediyesi için ithal aday olduğunuz...

Buğra Gökce: İzmir'in kaybedecek zamanı yok!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Buğra Gökçe, ”İBB’den İBB’ye ithal aday mısınız sorusuna Ersoy’un İzmir Büyükşehir Belediyesi için ithal aday olduğunuz tartışılıyor, ne düşünüyorsunuz sorusuna,” İstanbul’da sadece 18 ay çalıştım. Onun iki katı kadar Tunç Soyer, üç katı kadar da Aziz Kocaoğlu ile çalıştım. İzmir’e 15 yıllık hizmetim var” diyerek ithal aday olmadığını açıkladı.

”İZMİR İNSANI ÇAĞIRIYOR”

İzmir’e aday adaylığının nedenini açıklayan Gökçe, ”İzmir bir sevda. İzmir’e hizmet edebilmek önemli. Ailem de burada yaşıyor. Yaşadığım şehre hizmet etme duygusu beni çeken bir şey. İzmir insanı çağırıyor. Bayrak yarışıysa bu bayrağı daha ileriye taşıyabileceğimizi düşünüyorum. Kurumu ve kenti bildiğim için. İzmir’in kaybedecek zamanı yok” dedi.

”SADECE 18 AY İSTANBUL’DA KALDIM”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun kulislerde Gökce’yi desteklediği yönündeki varsayımlarla ilgili de konuşan Buğra Gökce açıklamasında, ”Bu tartışmaların bir yerine oturmam. Sadece 18 ay İstanbul’da kaldım. İmamoğlu’nun da böyle bir tavrını görmedim. Aday adaylığıma başka bir misyon yüklenmesi mümkün ve doğru değildir” ifadelerine yer verdi.

”CHP’YE EN YÜKSEK OYU BEN GETİRECEĞİM”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuş tüm başkanları başarılı bulduğunu ifade eden Gökce şu şekilde devam etti: ”Cumhuriyet Halk Partisi’ne en yüksek oyu ben getireceğim, buna inanıyorum. Hem sağ görüşten hem de sol görüşten oy alabilecek devlet ahlakına sahibim ve bu şekilde çalıştım.”

”EN BÜYÜK VAZİFEMİZ DEPREME HAZIRLANMAK”

İzmir için yerel seçim yönteminin belirsizliği hakkında da konuşan Gökce, ”Partimiz atama yöntemine tercih ederse karşı çıkacağım bir durum olmaz. Sandığa da girerim. Partimiz hangisini tercih ederse saygı duyarım” dedi ve İzmir’in temel sorunlarını da paylaştı. Gökce, ”İzmir de İstanbul da deprem kentleri arasında yer alıyor. Şehri olası bir depreme hazırlamak birinci vazifemiz. Kimse bundan öncelikli bir sorunu ortaya koyamaz. Bahsettiğim bu olay sadece belediyelerin de tek başına kaldırabileceği bir sorun değil. Devletin de büyük bir organizasyonla hareket etmesi gerekiyor. İzmir’de konut sorunu da oldukça büyük. Türkiye’deki konut fiyatlarındaki artış en çok İzmir’de yaşanmış. Ağır deprem stoku tahrip ettiği için arz talebi karşılayamaz hale geldiği için fiyatların arttığı bir şehir oldu” dedi.

Aday olmazsa seçilen adayın yanında olacağını söyleyen Buğra Gökce, ”yaşamımı İzmir’de sürdürmeye devam edeceğim” açıklamasında bulundu.

Haber merkezi

Bakmadan Geçme