• Haberler
  • Siyaset
  • Buğra Gökce: Kamu mülklerini özelleştirmekten vazgeçin, halkın hizmetine sunmamıza izin verin!

Buğra Gökce: Kamu mülklerini özelleştirmekten vazgeçin, halkın hizmetine sunmamıza izin verin!

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Buğra Gökce sosyal medya hesabından bugün yayımlanan Resmi...

CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olan Buğra Gökce sosyal medya hesabından bugün yayımlanan Resmi Gazete’deki mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı Ülke genelinde 73, İzmir’de ise 16 kamu mülkünün özelleştirme kapsamına alınması kararı hakkında açıklamalarda bulundu.

Buğra Gökce’nin açıklamasının tamamı ise şu şekilde: 

“Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de 23 Ocak 2024 tarihli, 8131 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı Ülke genelinde 73, İzmir’de ise 16 kamu mülkünün özelleştirme kapsamına alındığı duyuruldu. İzmir’deki alanların toplam büyüklüğü yaklaşık olarak 188 bin 067 m2. Bu karar ile kamunun tasarrufunda olan ve plan kararlarında ağırlıklı olarak spor, park, otopark, yaya yolu, günübirlik tesis, turizm alanı gibi kullanımlarda yer alan bu mülkler ne yazık ki özel şahısların eline geçiyor. Kamu kurumlarının vatandaşlara kamusal hizmet sunabilmesi için hayati önemde olan kamu mülklerinin bir avuç kişinin hizmetine sunulmasına itiraz ediyoruz. Bundan beş yıl kadar önce yine önemli bir endüstri mirası olan Elektrik Fabrikası satışa çıkarılmış, İzmir Büyükşehir Belediyesinde görev yaparken bu ihaleye bizzat iştirak etmiştim ve ihaleyi kazanmıştık. Ancak özelleştirme olduğu bahanesiyle hukuksuz biçimde ihale onaylanmamıştı. Şimdi tekrar şunu talep ediyoruz. Elektrik Fabrikası restorasyon karşılığında Belediyeye bedelsiz olarak devredilmeli, bu alan kent için önemli bir tarih-kültür odağına dönüştürülerek kamusal kullanımı devam ettirilmelidir. Diğer kamu mülkleri için de bu hatalı karardan vazgeçilerek deprem tehlikesiyle burun buruna yaşayan kentimizde, vatandaşlarımızın en temel ihtiyacı olan kamusal alanlara ve sosyal konuta dönüştürülmesi amacıyla Belediyelerimize devredilmesini talep ediyoruz. İzmir’in hakkını korumak zorundayız.”

⚠️ Kamu Mülklerini Özelleştirmekten Vazgeçin, Halkın Hizmetine Sunmamıza İzin Verin!

? Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de 23 Ocak 2024 tarihli, 8131 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle mülkiyeti Maliye Hazinesi, TEDAŞ ve TEİAŞ adına kayıtlı

?Ülke genelinde 73,
?İzmir’de… pic.twitter.com/fNlxV1TFMz

— Dr. Buğra Gökce (@gokcebugra) January 24, 2024

 

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme