Buğra Gökce: Soruşturmalar benim şeref nişanım!

Serdar Yılmaz/YENİ İZMİR- CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce bugün basın mensuplarıyla bir...

Serdar Yılmaz/YENİ İZMİR- CHP’den İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Buğra Gökce bugün basın mensuplarıyla bir araya gelerek, ithal adaylıktan soruşturmalara, Başkan Soyer’den AK Parti’ye yönelik soruları yanıtladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği döneminde hakkında 3 dava açıldığı yönündeki haberlerin doğruyu yansıtmadığını ifade eden Gökce, yüzlerce soruşturma geçirdiğini, ifade vermediği memur suçu savcısı olmadığını, kendisine muhabirlik yapan çok az vali yardımcısının bulunduğunu bildirerek, “150’ye yakın soruşturma geçirdim, Ak Partili belediyelere açılmayacak soruşturmalar. Bunlar benim şeref nişanım. Belediye Başkanını koruma adına üstlendiğimiz imza attığımız konular. Belediye bürokrasisinde rutin şeyler. Soruşturmaların hiçbiri dava ile sonuçlanmadı, mahkeme sürecine varmadan düştü. Her ay bir sarı zarf alırdık, soruşturma geçirirdik. Hiçbiri anlınıza leke sürecek bir sonuca ulaşmaz, çünkü bir şey yapmadık. Kamu görevlerini yerine getiren arkadaşlarımızın isimleri çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Bu zamanda gündeme gelmesi manidar. Aday olmanın böyle bedelleri vardır, sineye çekiyoruz, beni üzen ailelerimizin üzülmesi” diye konuştu.

İthal aday konusundaki düşünceleri sorulan Gökce birçok yerde ilde ikamet etmeden adaylık başvurusu yapanlar olduğunu, ithal adaylığın bunun üzerinden konuşulduğunu düşündüğünü belirterek, “Nüfusun yarıdan fazlasının o şehirlerde olmadığı kentlerde doğum yeri üzerinden değerlendirilme yapıldığını düşünmüyorum” dedi.

“VATANDAŞ DİKKATE ALINMAK İSTİYOR”

İzmir’e uzun yıllar hizmet ettiğini, İstanbul’a kısa bir dönem için ihtisasa gittiğini ifade eden Gökce, şehir büyüdükçe ihtiyaçlarının da buna göre güncellendiğini doğru zamanda hızlı aksiyon almanın çözüm üretmeye önemli olduğunu vurgulayarak, “Belediyecilikte işin zamanında yapılması hızlı aksiyon gösterilmesi ve muhatap alınma çok önemli. Vatandaş dikkate alınmak istiyor” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’nun adaylığını teşvik edip etmediği ve nasıl karşıladığı  sorulan Gökçe, “Karar alıp kendisini bilgilendirdiğimde demokratik hakkım olduğunu söyledi, benden böyle bir beklentisi olmadı” yanıtını verdi.

“DEĞİŞİM BENİ MOTİVE ETTİ”

Gökce, adaylık kararıyla ilgili de, “İzmir’e birinci derecede hizmet edeceğimi düşünüyorum. Kurultaydaki değişim beni motive etti. Mayıs ayındaki seçimler sonrası insanlarda kırılma oldu, bunu ailemizde bile yaşadık, tekrar sandığa gitmeyeceğiz sözü bizi endişelendirdi. Kurultayda değişimle liyakat, uzmanlık, gençlik öne çıkınca, İzmir konusunda benimle temas oldu, İzmir delegasyonu çevremde toplandı, aklıma düşürdüler. İzmir’de bir değişim olacak havası oluştu, İzmir’den bu enerjiyi aldım. Bu bir yarış ve herkesin adaylık hakkı var. Şehri ve aktörleri ertesi gün marşa basacak kadar tanıyorum. İzmir’e hizmet için aday oldum, kentin ilk sıradaki sorunu depremde, ardından altyapı, ulaşım geliyorsa bunlar da benim uzmanlık alanım. Daha etkili çözümler üretebilecek konular olabilir. Bu parti içi bir yarış. Kim aday gösterilecekse ‘adayımız odur, küstüm’ diye bir şey söz konusu olamaz. Bu bilinçle hareket edilmeliyiz ve ben öyle olduğunu düşünüyorum. Herkesin, ben de dahil hazmetmemiz gereken bir konu” dedi.

Tunç Soyer’in ikinci dönem adaylığı konusuna ise aday adaylarının çıkmasının demokratik bir hak olduğunu, adaylığı Parti genel merkezlerinin karar vereceğini söyleyen Gökce, “Başarısızlık üzerine bir şey inşa etmiyoruz, Soyer’e toz kondurmam. Bürokratlar ile karar vericiler arasında fark var. ‘İnsanlar siyasette yol alamıyor’ diye şikayet ediyoruz. Bu sürecin değişimle mümkün olacağını görüyoruz” dedi.

“İNAN KENDİ PARTİSİYLE İLGİLENSİN”

AK Parti İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan’in sözlerine de tepki gösteren Gökce, “Kimse AK Parti’nin işine karışmıyor, nezaketle İnan’ı kendi partisiyle ilgilenmeye davet ediyorum. Söyledikleri gerçek dışıdır. Kul hakkına inanıyorsa kul hakkına giriyor. Rakibi dizayn etmek istiyorlar, tevessül etmesinler. Rakiplerini kendileri tarif etmeye kalkmasın. Bizde kimse AK Parti’yle ilgilenmiyor, onlar da kendileriyle ilgilensin” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme