Buldukları para dolu çantayı polise teslim etti

Konak Belediyesi işçileri örnek davranış sergiledi. 

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli, Kemeraltı’nda gece vardiyasında buldukları içi nakit para, kredi kartı ve ziynet eşyaları dolu çantayı polise teslim ederek örnek bir davranış sergiledi. Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, personelin dürüstlüğünü ve vicdanını takdir ederek, mesai arkadaşlarına olan güvenini vurguladı.

Buldukları para dolu çantayı polise teslim etti

Gece Vardiyasında Dikkatli Davranış

Konak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı işçiler Hakan Kartal, Ersin Polat ve Yüksel Yıldız, Kemeraltı bölgesinde gece vardiyası sırasında rutin çöp toplama çalışmalarını yürütüyordu. 1.30 civarında Kızlarağası Hanı yanındaki 853 Sokak girişinde çöplerin yanında duran bir çanta fark eden işçiler, çantanın içini incelediklerinde yüksek miktarda para ve ziynet eşyaları bulunduğunu gördü. Hemen vardiya amirlerine haber veren işçiler, çantayı en kısa sürede Anafartalar Polis Merkezi Amirliği’ne teslim etti.

Çanta Sahibine Kısa Sürede Ulaşıldı

Polis merkezi tarafından yapılan incelemede çantanın içinde yaklaşık 30.000 TL nakit para, çeşitli ziynet eşyaları (küpe, kolye ve zincir), kredi kartları ve sahibine ait kimlikler bulundu. Teslim tutanağı düzenlenen çanta, sahibine kısa sürede ulaştırıldı.

“İnsanlık Namına Üstümüze Düşeni Yaptık”

Konak Belediyesi personeli Hakan Kartal, çantayı gördüklerinde derhal harekete geçerek sahibine ulaştırmayı amaçladıklarını belirtti. Kartal, “Gece vardiyasında çöpün yanında bir çanta gördük. Karakola teslim ettik ve yetkili birim amirlerimizi çağırdık. Sahibi karakola geldi ve çanta kendisine teslim edildi. İçinde yüklü bir para vardı ve biz de insanlık namına üstümüze düşeni yaptık. Olması gereken de buydu. Bir değil bin kez başımıza gelse yine aynı şekilde davranırdık” dedi.

Başkan Mutlu’dan Teşekkür

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, işçilerin örnek davranışlarını takdir ederek, Konak Belediyesi personelinin her zaman dürüst ve vicdanlı olduğunu belirtti. Başkan Mutlu, “Personelimizin her zaman örnek bir davranış sergilemesi bizler için büyük bir gurur kaynağı. Mesai arkadaşlarıma olan güvenim tamdır” diye konuştu.

Bakmadan Geçme