Buray konseri ile coşkuyla kutlandı

Güzelbahçe Belediyesi, 11 Eylül Güzelbahçe'nin Kurtuluş Günü'nü, Türk pop müziğinin sevilen ismi Buray'ın verdiği konserle büyük bir coşkuyla kutladı.

Kurtuluş etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programlar, sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda başladı ve gün boyu devam etti.

Buray konseri ile coşkuyla kutlandı

Çelenk Töreni ile Başladı Etkinliklerin ilk adımı, sabah saatlerinde Atatürk Mahallesi Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreni oldu. CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından Güzelbahçe genelinde bir kurtuluş korteji düzenlendi. Araçlar ve traktörlerle katılımın olduğu konvoy, ilçeyi dolaşarak Tabaoğlu Parkı'nda yapılan zeybek gösterisi ile son buldu.

Buray konseri ile coşkuyla kutlandı

Kurtuluş Günü Fener Alayı Akşam saatlerinde ise fener alayı ile kurtuluş coşkusu doruğa ulaştı. Saat 20.30'da Üç Fidan Parkı’ndan başlayan yürüyüşe katılan Güzelbahçeliler, “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” ve “İzmir Laiktir, Laik Kalacak” sloganları eşliğinde Atatürk Mahallesi Çarşısı'ndan geçerek, yürüyüşü şehir stadyumunda tamamladı.

Buray konseri ile coşkuyla kutlandı

Buray Güzelbahçelileri Coşturdu Yürüyüşün ardından sahne alan Buray, saat 21.00’de verdiği konserle Güzelbahçelilere unutulmaz bir gece yaşattı. Sanatçı, “Sen Sevda Mısın”, “Alaz Alaz”, “Olmuşum Leyla” ve “Aşk mı Lazım” gibi sevilen şarkılarını seslendirerek binlerce izleyiciyi coşturdu. Konsere katılanlar Buray’ın şarkılarına hep bir ağızdan eşlik ederek geceyi muhteşem bir atmosfere dönüştürdü.

Özgürlük ve Bağımsızlık Vurgusu Kurtuluş Günü etkinliklerine katılanlar arasında Güzelbahçe Kaymakamı Bülent Bayraktar, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Altan İnanç, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, ilçe emniyet müdürü, jandarma komutanı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş yer aldı. Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, yaptığı konuşmada, kurtuluşun önemine vurgu yaparak, “102 yıl önce büyük bir mücadele verildi. Bugün Güzelbahçe’nin kurtuluşunun yıl dönümünü kutlamak üzere bir aradayız. Bu topraklar bize direnişi, fedakarlığı ve kardeşliği öğretti. Bu mirası gelecek nesillere gururla taşıyacağız” dedi.

Buray konseri ile coşkuyla kutlandı

Günay, konuşmasının devamında Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anarak, “Bu coşku ve sevgi daim olsun. Ne mutlu bize ki Güzelbahçe’de yaşıyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk” ifadelerini kullandı.

Konser İzmir Marşı ile Sona Erdi Gecenin sonunda, Başkan Günay sanatçı Buray’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini iletti. Etkinlikler, İzmir Marşı’nın hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

11 Eylül Güzelbahçe’nin Kurtuluş Günü, sanat ve coşkunun bir arada yaşandığı unutulmaz anlara sahne oldu.

Bakmadan Geçme