• Haberler
  • Genel
  • Burcu Köksal: Iraklı kişinin ruhsat talebi yok, işlem hukuka uygun

Burcu Köksal: Iraklı kişinin ruhsat talebi yok, işlem hukuka uygun

Afyonkarahisar Valiliği tarafından ifade vermeye çağrılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Iraklı kişinin herhangi bir ruhsat...

Afyonkarahisar Valiliği tarafından ifade vermeye çağrılan Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, Iraklı kişinin herhangi bir ruhsat talebinin bulunmadığı söyledi. Köksal, “Yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun kanuni bir işlemdir” dedi.

Afyonkarahisar Valiliği, ”Irak uyruklu bir kişinin spor salonu açma talebi ile ilgili belediyenin istediği gerekli evrakları hazırlayıp tamamladığı” ancak Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ın ruhsat vermediği” iddiası üzerine ifadesini istediği bildirildi.

Köksal, konu ile ilgili sosyal medya hesabı üzerinden videolu bir açıklama yaptı. Köksal, Iraklı kişiye ait bir ruhsat talebinin bulunmadığı ve yapılan işlemin hukuka uygun olduğunu ifade etti.

BİZİM YAPTIĞIMIZ İŞLEM HUKUKA UYGUN

Köksal, “Iraklı bir kişinin işletmiş olduğu kanuna aykırı, ruhsatsız olarak işlettiği bir işletme belediyemiz tarafından mühürlendi. Bunun üzerine de valilik tarafından bahse konu olan yazı tarafımıza gönderildi. Yaptığımız kayıtlarda, incelemelerde, tetkiklerde belediye kayıtlarımızda Iraklı kişiye ait herhangi bir ruhsat talebinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Yani bizim yaptığımız işlem tamamen hukuka uygun kanuni bir işlemdir” ifadelerini kullandı.

VALİ HANIM BENİ ARAYIP ‘İŞİN ASLI NEDİR?’ DİYE SORABİLİRDİ

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı’nın konu hakkında haberdar olmadığı inandığını belirten Köksal, “Çünkü yazının altında vali yardımcısının ismi ve imzası var. Kendisiyle seçimden sonra da diyalog kurduk. Bununla ilgili ben böyle bir yazınının kendisinin bilgisi dahilinde olmadan gönderildiğini düşünüyorum. Çünkü Vali Hanım beni arayıp, ‘Bir vatandaşın böyle bir iddiası var, böyle şeyler söylüyor. Bununla ilgili nedir işin aslı?’ diye bana bir telefonla sorabilirdi diye düşünüyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ 

Bakmadan Geçme