• Haberler
  • Gündem
  • Bursalı: İzmir, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak

Bursalı: İzmir, Türkiye'nin parlayan yıldızı olacak

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, İzmir'in tarihindeki önemini vurguladı ve şehrin Türkiye'nin ekonomik kalkınmasında kilit rol oynayacağını belirtti.

Tam 102 yıl önce İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşu, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesindeki dönüm noktalarından biri olarak tarihe geçti. Bu anlamlı gün dolayısıyla bir mesaj yayımlayan AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı, İzmir’in bu yılki 102. kurtuluş yıl dönümünü coşkuyla andı.

Bursalı, mesajında, “Tam bağımsızlıkla sonuçlanan mücadelenin başlangıcında yaşanan işgal ve haksızlıklar, İzmir halkının sabrını tüketmişti. Türk milleti için artık topyekün uyanma, mücadele etme vakti gelmişti” dedi. Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde kazanılan zaferin, Türk askerinin kurtuluş özlemlerinin simgesi olduğunu vurgulayan Bursalı, “9 Eylül, 26 Ağustos 1071’de Anadolu topraklarına vurulan Türk mührünün, hiçbir güç ve ittifak tarafından çözülemeyeceğini 850 yıl sonra tüm dünyaya ilan eden bir bağımsızlık simgesidir” ifadelerini kullandı.

İzmir’in, 102. yılında Türkiye’nin parlayan yıldızı olmaya aday olduğunu belirten Bursalı, “İzmir’in elde ettiği bir asrı aşan birikim, Milli Mücadele kahramanlarının bizlere emanetidir. Bu emaneti daha da yükseğe taşımak, halkımızın kazanımlarını artırmak bizler için bir namus borcudur” şeklinde konuştu.

Bursalı, AK Parti olarak İzmir için ve tüm vatandaşlar için durmaksızın çalıştıklarını, İzmir’in hem kuruluşta hem de Türkiye’nin iktisadi kalkınmasında kilit taşı olmaya devam edeceğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ekonominin yeniden şahlanacağına vurgu yaptı ve “İzmir, itici güç olacaktır” dedi.

Son olarak, Bursalı, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, 102 yıl önceki kahramanları rahmet, saygı ve minnetle andığını ifade ederek, “İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıl dönümü kutlu olsun” dileğinde bulundu.

Bakmadan Geçme