• Haberler
  • Spor
  • Büyük Altay’ın sancılı kongresi 5 Haziran’da

Büyük Altay’ın sancılı kongresi 5 Haziran’da

İzmir'in asırlık çınarı Altay Spor Kulübü, Pazartesi günü seçimli kongreye gidecek. Geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı...

İzmir’in asırlık çınarı Altay Spor Kulübü, Pazartesi günü seçimli kongreye gidecek. Geçen hafta yeterli çoğunluk sağlanamadığı için 5 Haziran’da gerçekleşecek olan genel kurulda, kulübün yeni başkan ve yönetimi seçilecek. Ancak henüz hiç kimsenin adaylık açıklaması yapmaması nedeniyle belirsizlik sürüyor. Bir yıl önce görevinden ayrılan eski başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun aday olmaması içinse taraftar adeta tek yumruk olmuş durumda.
Özgür Ekmekçioğlu’nun asırlık kulübü 400 milyon lira borçlandırarak görevinden ayrılmasının ardından başkanlık görevini devralmak üzere aday çıkmamış ve Ayhan Dündar önderliğindeki bir gurup taraftar, kulübün kayyuma devredilmemesi için yönetim kurulunu oluşturarak ateşten gömleği giymişti. Transfer yasaklarına ve maddi olanaksızlıklara rağmen Altay Spor Kulübü’nü 1. Lig’de tutmayı başaran Başkan Dündar ve ekibi, olağanüstü kongre kararı aldı.
TARAFTAR AYHAN DÜNDAR’A MİNNETTAR
Borç yükü ve transfer yasağı nedeniyle kimsenin yönetime talip olmadığı bir dönemde kulübün kayyuma devredilmesi tehdidine karşı taşın altına gövdesini koyan Ayhan Dündar ve ekibi, hem kulübün 1. Lig’de kalmasını sağladı hem de FİFA’nın uyguladığı altyapı lisans yasağını kaldırdı. Yönetimin bu başarısı taraftarın taktirini kazandı. Ancak transfer yasağı önümüzdeki dönemde devam edecek.
BÜYÜK ALTAY TARAFTARI EKMEKÇİOĞLU’NA HAYIR DEDİ
Sosyal medyada Özgür Ekmekçioğlu’nun başkanlık için yeniden aday olacağı iddia edilince, Altay taraftarı bu iddianın doğru olma ihtimaline karşı harekete geçti. Çeşitli mecralarda Özgür Ekmekçioğlu’nu asla istemediklerini belirten Büyük Altay taraftarı, bu durumu kabullenmeyeceklerini net şekilde ifade ettiler.
Hasan Demir

Bakmadan Geçme