Büyük Kanal'da aralıksız çalışma

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ana kuşaklama hattındaki temizlik...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Büyük Kanal Projesi kapsamında inşa edilen ana kuşaklama hattındaki temizlik çalışmalarına devam ediyor. Yerin 8 metre altında, 45 kilometre uzunluğundaki hat boyunca 24 saat kesintisiz çalışan ekipler,  şu ana kadar hattın 1000 metrelik kısmında temizlik çalışmalarını tamamladı.

90’lı yıllarda Büyük Kanal Projesi’nin bir parçası olarak Basmane Meydanı’ndan başlayarak Mürselpaşa Bulvarı üzerinden Yenişehir’e uzanan 2200 milimetre çapındaki ana kolektör hattında temizlik çalışmaları sürüyor. İzmir’in kanalizasyon sisteminin ana yükünü taşıyan 45 kilometre uzunluğundaki hat içerisinde birleşik sistemden kaynaklı olarak biriken teressübatın kokuya neden olmaması için İZSU ekipleri tarafından titiz bir çalışma yürütülüyor. Eylül ayı sonunda çalışmalara başlayan ekipler, şu ana kadar hattın 1000 metrelik kısmını temizledi.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme