• Haberler
  • Gündem
  • Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Büyükelçi atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan büyükelçi atama kararları, Resmi Gazete'de paylaşıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan büyükelçi atama kararları, Resmi Gazete’de paylaşıldı. Yapılan atamalar, Türkiye’nin uluslararası diplomatik temsilini güçlendirmek amacıyla gerçekleştirildi.

Yeni atamalar arasında, Slovenya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne İkili İlişkiler Genel Müdürü Hayriye Kumaşçıoğlu; Bahreyn Krallığı nezdinde ise Bilgi Teknolojileri Genel Müdürü Ayşe Hilal Sayan Koytak getirildi. Ayrıca, Zambiya Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Büyükelçiliği’ne Kuzey Afrika Genel Müdür Yardımcısı Hüseyin Barbaros Dicle atanırken, İsviçre Konfederasyonu nezdinde de İkili İlişkiler Genel Müdürü Şebnem İncesu görevlendirildi. Çek Cumhuriyeti nezdinde ise Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne Metin Feyzioğlu atandı.

BAŞMÜFETTİŞLİK ATAMALARI 

Bunların yanı sıra, Adalet Bakanlığında açık bulunan Adalet Başmüfettişliklerine Mikail Torun, Ahmet Hamdi Kasapoğlu, Zafer Kandemir ve Çağlar Köse; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında ise İş Başmüfettişliklerine Anıl Gürses, Gökhan Ateş, Işıl Sezgin Bal ve Naz Başaran atandı.

83 YENİ VERGİ MÜFETTİŞİ

Hazine ve Maliye Bakanlığında açık bulunan Hazine ve Maliye Başmüfettişliklerine Hazine ve Maliye Müfettişleri Ahmet Yesari Eroğlu ve Tolga Turan atanırken, ayrıca 83 yeni vergi müfettişi de göreve getirildi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan yönetim kurulu üyeliğine ise Mustafa Akkaya atandı.


 

Bakmadan Geçme