Büyükler ne yapıyor ki, küçükler ne yapsın…

İzmir Adliyesi’nin C Blok karşısında bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkan taraflar arasında bugün meydana gelen...

İzmir Adliyesi’nin C Blok karşısında bulunan 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nden çıkan taraflar arasında bugün meydana gelen silahlı çatışma büyük bir endişe yarattı. Çatışma sonucunda 1 kişi hayatını kaybederken, 5 kişi de yaralandı. Olayın hemen ardından polis ekipleri tarafından 10 kişi de gözaltına alındı.
Olaya şahit olan bazı vatandaşlar korku dolu anlar yaşadı. Bir görgü tanığı, olayı şu şekilde anlattı:
“4-5 kişilik iki grup önce merhabalaştılar. Ardından hem adamın kafasına hem de bacağına sıktılar. Gündüz vaktinde böyle bir olayın yaşanması korkunç. Hala korkudan titriyorum.”
Olayın tarafları arasında, 2020 yılında 2 kişinin öldürülmesiyle ilgili olarak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bir dava nedeniyle husumet bulunduğu öğrenildi.

Haber

Akran Zorbalığında Ne Olmuştu?
Hırsızlık, uyuşturucu, cinsel istismar… Zorbalık yaşı düştü, suç sayısı arttı!
10 ay önce

ZAAFİYET

Adliye önünde uçuşan kurşunlar, çevrede paniğe yol açtı; kimileri koşarak kaçarken kimileri de araçlarını terk edip yere atladı. Masum vatandaşları ölümle burun buruna getiren olay, güvenlik zafiyetini gözler önüne sererken uzun namlulu otomatik silahların da şehir içindeki husumetlerde kullanılması da istihbarat zafiyetini sorgulattı.

FEDAKARLIK

Adliye önünde bu olumsuzluklar yaşanırken kaçan sanıkların yakalanması için sergilenen çaba da gözlerden kaçmadı. Olayın faillerini kovalayan polis, kurye motosikletiyle sanıkları yetişti ve olay yerinden kaçamadan yakaladı. Bu anlar olayı görüntüleyen cep telefonu kamerasına yansıdı.

KÜÇÜKLER NE YAPSIN…

Yaşanan çatışmanın ardından kan donduran bir başka olay daha akıllara geldi…

İzmir Tepecik’te yaşları 9 ila 13 yaş arasında değişen bir grup kız çocuğunun iddiaya göre yaşıtları bir kıza 15 gün boyunca işkence ettiği ortaya çıktı.
İddialara göre 9 ila 13 yaşları arasında olduğu öğrenilen A.’nın annesi, kızına cinsel içerikli videolar izletildiğini, cinsel istismarda bulunulduğunu ve kızının psikolojisinin bozulduğunu ifade etti. Adalet istediğini dile getiren A.’nın annesi, “Ailelerin bir özür dilemeyi bile çok gördüğünü, adalet söz konusu biz olunca nedense işlemediğini görüyorum. Bu acıya dayanamıyorum, bu işe yetkililer el koymazsa ben katliam yaratacağım” dedi.

Arka arkaya yaşanılan olayların ardından toplumsal olarak cinnet halinde olduğumuz, bireysel silahlanmanın giderek yaygınlaştığı, gündüz gözüyle adliyenin önünde bile kan döküldüğü, küçük yaştaki çocukların suça itildiği ve haklarını arayan insanların sonuçsuz kaldığı bir düzende BÜYÜKLER NE YAPIYOR Kİ, KÜÇÜKLER NE YAPSIN…

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme