Büyükşehir Belediyesinden yemek hizmeti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli yurttaşlara yönelik sıcak yemek hizmetini artırarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Aşevi,...

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yaşlı ve engelli yurttaşlara yönelik sıcak yemek hizmetini artırarak sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi Aşevi, bu yıl içinde ihtiyaç sahibi 9 bin 500 kişiye günlük sıcak yemek servisi gerçekleştirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde yürütülen sosyal yardım projeleri kapsamında, yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere yalnız yaşayan vatandaşlara destek sağlanıyor. Aşevi çalışanları, gıda mühendislerinin denetiminde hijyen kurallarına uygun olarak sağlıklı menüler hazırlıyor. Haftanın her günü için özel olarak planlanan yemekler, ihtiyaç sahiplerine özel araçlarla ulaştırılıyor ve dağıtım sürecinde gizlilik esasına büyük önem veriliyor.

SICAK YEMEK HİZMETİ

Yaşlı ve engelli vatandaşlar, yemek taleplerini HİM üzerinden veya bizvariz.izmir.bel.tr adresinden iletebiliyor. Gelen talepler, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Yardımlar Şube Müdürlüğü tarafından incelenerek maddi durum, engellilik ve yaş gibi kriterler göz önünde bulunduruluyor.

ÇORBA İKRAMI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin amacı, hiç kimsenin yatağa aç girmemesini sağlamak. Bu kapsamda, Eşrefpaşa Hastanesi, Zübeyde Hanım Huzurevi, Güçsüzler Evi gibi merkezlerin yanı sıra çeşitli dayanışma noktaları, kültür merkezleri, eğitim kurumları ve derneklerde de sıcak yemek hizmeti sunuluyor. Özellikle kış aylarında ise binlerce üniversite öğrencisine sıcak çorba ikramı yapılarak destek sağlanıyor.

LEYLA BİLGİ  

Bakmadan Geçme