Büyükşehir CHP Grubu'nda 'Kemalpaşa' çatlağı

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye meclisi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın 2'nci Birleşimi'nde Kemalpaşa ilçesi, Ören...

Büyükşehir CHP Grubu'nda 'Kemalpaşa' çatlağı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediye meclisi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 2’nci Birleşimi’nde Kemalpaşa ilçesi, Ören Merkez Yerleşimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı önerisinin oyçokluğu ile uygun bulunmadığına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu gündeme geldi. İlgili maddede söz alan AK Parti Çiğli Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, komisyonlara geri iade edilmesini talep etti. Boztepe’nin ardından söz alan CHP’li Kemalpaşa Meclis Üyeleri Mehmet Türkmen ve Muharrem Bayraktar da aynı yönde görüş bildirdi. Madde, oy çokluğu ile uygun bulunmadı.

‘BÖYLE BİR ŞEY OLAMAZ’

AK Partili Hüsnü Boztepe’nin ‘Komisyonlara iade edilecekse bunun üzerine boşuna konuşmayalım’ söylemlerinin ardından CHP Kemalpaşa Meclis Üyesi Mehmet Türkmen söz aldı. Bu durumun 20 yıllık biz mesele olduğunu söyleyen Türkmen, “İmar planları yapılmış burada, İzBB buraya itfaiye ve kapalı spor salonu yapmış. Aynı zamanda çevre yolunu getirmiş. Bir bölümünde de uygulama yapılmamış ama imar planlı. Aynı zamanda İzmir ölçekli çevre düzeni planında gelişme alanında. Şimdi burayı tarım alanına çeviriyorlar, böyle bir şey olamaz. Buradaki belde halkı uygulama yapmamış. Uygulama yapılmaması bir bölgenin cezalandırılması anlamına gelir mi? Ben o yüzden bu konunun tekrar incelenmesini talep ediyoruz. Çünkü orada ağaç olmayan yer yok. Buradaki beldemiz gelişme alanında” dedi.

‘YERLEŞİM YERİ’

AK Parti Kemalpaşa Meclis Üyesi Metin Yaşar, “Orada İZBETON tarafından çevreyolu asfaltlanmış, bir sürü yerleşim yeri var. Biz İzBB olarak illa oranın tarımsal alana dönüştürülmesini var olan yapıların yok edilmesini istiyoruz. Burası Kemalpaşa’nın ihtiyacı olan bir yerleşim yeridir” diye konuştu.

İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP’li İrfan Önal, “Konu 2 yıl önce de gündeme gelmişti. Burayı yerinde incelediğimizde belli bölgelerinde yaşlıca zeytin ağaçları olduğunu tespitiyle bazı bölgeler plan dışı bırakıldı. Konu sonra mahkemeye intikal etti. Ardından mahkeme, bir alanın plansız kalamayacağı gerekçesiyle bize planı yeniden gönderdi. Mahkeme kararı doğrultusunda biz daha teknik düzeltmeler yaparak sonraki süreçte Kemalpaşa ve İzBB birlikte çalışarak reddetmeyi uygun bulduk” ifadelerini kullandı.

‘O ZAMAN İZMİR’İ TAMAMEN PLANSIZ BIRAKALIM’

Maddenin iade edilmesi yönünde görüş olmaması üzerine AK Partili Boztepe yeniden söz aldı. Boztepe, “Menemen olduğu gibi ovanın içinde… Kemalpaşa gibi. O zaman İzmir’i tamamen plansız bırakalım. Oradaki insanlar karar vermişler. Burada 2004 yılından beri araziler devredilmiş, arsa olarak. O zaman Urla da Çeşme de aynı şekilde. O zaman buradaki tüm planları iptal edelim. Doğru, orada zeytin ağaçları var. Bu zeytin ağaçları korunarak yapılaşma yapılabilir. İnsanların mağduriyetini kim giderecek? Üç beş kişinin keyfi için nasıl yapacağız bunu? Bakın Kemalpaşa Belediyesi bizimle ilgili değil” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme