Büyükşehir memurlarının TİS mücadelesi

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde toplu iş sözleşmesinde görüşmelerin ortak karara bağlanmamasının ardından işçiler tam iş bırakma kararı...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinde görüşmelerin ortak karara bağlanmamasının ardından işçiler tam iş bırakma kararı aldı. İş bırakan emekçiler İzmir Büyükşehir Belediyesinin önünde toplanarak Cemil Tugay’ı göreve davet etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cemil Tugay ile yetkili sendika TÜM-BEL-SEN arasında devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmesinde orta yol bulunamadı. Ortak karara varılmayınca memurlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda eylem gerçekleştirdi,eylem esnasında işçiler, polislerin kurmuş olduğu barikatları yıktı.

Haber

EKMEK YOKSA İŞ DE YOK

Tüm-Bel Sen’li memurlar sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesinin İzBB 1 Nolu Hol önünde gerçekleştirdiği eylemin ardından İzmir Sanat’a yürüdü. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın İzmir Sanat’ta olduğunu öğrenen emekçiler “Aldığın ekmeğimizi geri ver”, Ekmek yoksa barış da yok”, “Başkan şaşırma sabrımızı taşırma”, “Hak hukuk adalet” şeklinde sloganlara yer verdiler. Başkan Tugay’ın dışarı çıkmamasının ardından işçiler, oturma eylemine geçti.

Haber

ZAFER DİRENEN EMEKÇİLERİN OLACAK

Memurlar adına açıklama yapan TÜM-BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı Cevdet Keleş, bizi tehdit ediyorlar diyerek “Dün bir yazılı metin paylaşılmış belediye tarafından. Emekçiler alınan ekmeğine sahip çıktığı için onları yasa dışı ilan ediliyor. Yazıklar olsun ya.  Zafer direnen emekçinin olacak.  Buradan ilan ediyoruz. Emekçilerin hakkını alamazsınız. Emekçiler buna müsaade etmeyecek. Bu yaz evet bize sıcak geçecek. Ama size daha sıcak geçecek. Her gittiğiniz yerde bizi karşınızda bulacaksınız. Koltuklarınızda rahat oturamayacaksınız. Bunu böyle bilin” şeklinde konuştu. 

Haber

Emekçiler, İzmir Sanat’ın ardından İzmir CHP İzmir İl Binasına yürüdü. CHP İl Binası önünde açıklama yapan Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, şu ifadeleri kaydetti:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri emekçilerin ekmeğine el koymuştur. Günlerdir bu kararın geri alınmasını istiyoruz. Bütün belediye başkanları emekçilerin sesine kulaklarını tıkamıştır ama nafile, duyacaklar. Bugün CHP İl Başkanı ile görüştük. Kendisine, “CHP belediye başkanlarının tutumu siyasaldır. Halkın emekleriyle emekçilerin oylarıyla gelenler önce emekçilerin hakkına el koyuyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz” dedik. ‘Bu kararı çekin’ dedik, ‘daha büyük eylemler kapıda’ dedik. İş barışını bozan Cemil Tugay hesap verecek. Kendisi İzmir’e geldiğinde bir görüşme zemini oluşturmak için çaba harcayacağını ifade etti. Biz de buradan söylüyoruz, elinizi ekmeğimizden çekin, ekmeğimize el koyanlarla bayramlaşmayacağız. CHP İl Binası önünden sesleniyoruz, bu kavgayı büyütmeyin. Emeğimize el koyduğunuz ellerinizi çekin yoksa biz bu kavgayı büyüteceğiz. Bizi soruşturmayla tehdit ediyorlar, savunma almakla tehdit ediyorlar. Kullandığımız sendikal haklardan dolayı hakkımızda işlem yapmaktan bahsediyorlar. Buyrun açın, buyrun açın. 2 buçuk aydır bizi oyalıyorlar. Artık sabrımız kalmadı, bunu da kendilerine söyledik. 2 buçuk ay sonra bir toplantıda bize SDS’leri yarı yarıya kestiklerini söylüyorlar. Biz bunları mücadele ederek aldık, sizin dudaklarınız arasına da bunu hapsettirmeyeceğiz. Hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz. İzmir belediyelerinde tüm sendikalar birleşti. Hakkımızı hep beraber alacağız, yaşasın örgütlü mücadelemiz”

Haber

LEYLA BİLGİ

Bakmadan Geçme