Büyükşehir hızla harekete geçti

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların taleplerine hızla yanıt vererek kentin estetik ve yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın Anadolu Caddesi üzerindeki incelemeleri sırasında Soğukkuyu bölgesinde halktan gelen istek üzerine başlatılan peyzaj düzenlemeleri, iki gün gibi kısa bir sürede tamamlanarak kullanıma sunuldu. Çalışma kapsamında yeşillendirme, ağaçlandırma ve dinlenme alanları oluşturuldu.

Halkın İstekleri Karşılandı

Başkan Cemil Tugay’ın Anadolu Caddesi üzerindeki inceleme gezisi sırasında, Soğukkuyu Üst Geçidi'nin bulunduğu alanın düzenlenmesi yönünde vatandaşlardan gelen talepler dikkate alındı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı, İZBETON ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kuzey Alanları Bakım Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından koordine edilen çalışmalar hızlı bir şekilde başlatıldı. Toplam 300 metrekarelik alanda yapılan peyzaj çalışmalarıyla alan hem estetik bir görünüme kavuşturuldu hem de vatandaşlar için bir dinlenme ve nefes alma alanı oluşturuldu.

Dinlenme ve Yürüyüş Alanı Haline Getirildi

Yapılan düzenleme çalışmaları çerçevesinde, alanın etrafına yürüyüş yolu yapılırken, bitkisel tasarımlar sayesinde estetik bir çevre oluşturuldu. Oturma banklarının yerleştirilmesiyle bölge sakinlerinin dinlenebileceği bir alan yaratıldı. Yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarıyla birlikte, Soğukkuyu Üst Geçidi’nin inişi, hem görsel hem de fonksiyonel açıdan zenginleştirildi. Sadece iki gün süren bu hızlı düzenleme, alanın çevresindeki hava kirliliğine karşı bir çözüm sunarken, bölge sakinlerine daha sağlıklı bir yaşam alanı kazandırdı.

Karamemiş: Yeşil Alan Çalışmalarımız Devam Ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı Kuzey Alanları Bakım Şube Müdürlüğü Bakım Şefi Özlem Karamemiş, yapılan çalışmanın detaylarını paylaşarak, “Başkanımız Dr. Cemil Tugay’ın Anadolu Caddesi’ndeki inceleme gezisi sırasında vatandaşlarımızdan gelen talep doğrultusunda bu projeyi hızla hayata geçirdik. Egzoz dumanı gibi zararlı etkilerden korunmak amacıyla 300 metrekarelik alanı yeşillendirdik ve etrafına iki metrelik bir yürüyüş yolu oluşturduk. Bitkisel tasarımlarla estetik bir görünüm kazandırdık, oturma bankları yerleştirerek vatandaşlarımızın dinlenmesi için bir alan oluşturduk. Yeşil alan projelerimiz hızla devam ediyor” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmaya yönelik bu tür projelere hız kesmeden devam ederken, kent genelinde yeşil alanların artırılması ve kentsel estetiğin geliştirilmesi çalışmalarını sürdürüyor.

Bakmadan Geçme