Büyükşehir Meclisi 100. yıl onuruna toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Türkiye'nin 100'üncü yaşı onuruna Gençlik Belediyesi ve Çocuk Belediyesi üyelerinin katılımıyla özel...

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Türkiye’nin 100’üncü yaşı onuruna Gençlik Belediyesi ve Çocuk Belediyesi üyelerinin katılımıyla özel gündemle toplandı. Meclis salonu koltuklarının tamamının dolduğu bu tarihi oturumda ilçe belediye başkanları, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, muhtarlar, çocuklar ve gençler hep bir ağızdan “Yaşasın Cumhuriyet” diye haykırdı. Her kesimden temsilcinin söz aldığı meclis, 100 yıl öncesini yad etti. Cumhuriyet’e sahip çıkma sözü verdi.

“CUMHURİYET’İ BİZ BÖYLE KAZANDIK”

Cumhuriyet’in kuruluşuna ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün nasıl karar verdiğini anlatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bu özel oturumda Çocuk Belediyesi, Gençlik Belediyesi ve halkımızın oylarıyla seçilen İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin değerli meclis üyeleriyle bir arada bulunmaktan duyduğum onuru kelimelerle tarif edemem. İşte bu resim Cumhuriyet’in resmidir. Bu resim demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve çokluk içindeki birliğimizin resmidir. Ve bizler. Bugün bu resmin içerisinde bir yere sahipsek bunu yüzyıl önce bizim için canını feda eden, göğsünü mermilere siper eden ve bütün imkansızlıklar içinde Cumhuriyet’i kuran atalarımıza borçluyuz. Başta ulu önderimiz Mustafa Kemal olmak üzere, her birinin aziz hatırası önünde saygı ve minnetle eğiliyorum. Size söz. Bizler nefes alıp verdiğimiz sürece Cumhuriyet payidar kalacak. İstiklâl mücadelesinde üç buçuk yıl işgal altında kalmış bir şehrin insanları, biz İzmirliler, Cumhuriyetin değerini ve anlamını çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetin kuruluşu sadece bu topraklarda egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin elinde olduğunu tüm dünyaya göstermekle kalmadı. İstiklâl mücadelesi sonucunda bağımsızlığını kazanan Türkiye Cumhuriyeti, tüm mazlum milletlere ilham kaynağı oldu. Etkisi kendi coğrafyasının çok ötesine ulaşan bu insanlık eserini 100. yılında anmamak hiçbir koşulda mümkün değildir” diye konuştu.

Haber Bülteni 

Bakmadan Geçme