Büyükşehir memurları eylemden vazgeçmiyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurlar, toplu iş sözleşmesi ile güvenme altına alınmasını istedikleri haklarından vazgeçmiyorlar. Dün...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurlar, toplu iş sözleşmesi ile güvenme altına alınmasını istedikleri haklarından vazgeçmiyorlar. Dün İzmir Büyükşehir Belediyesi  Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nda, TİS görüşmelerinden sonuç alamadıkları için salona girip, slogan atan memurlar, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile görüşme talep ettiler. Memurlar Kültürpark 1 Nolu Hol önünde eyleme başladı. Memurların eylemine, ilçe belediyelerinde çalışan memur ve işçilerden de destek geldi.

BELEDİYE BİNASININ HOLLERİNE DAĞILDILAR

TİS görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine Tüm-Bel Sen’li İzBB memurları Kültürpark’taki Hollere binlerce kişiyle girdi. Tüm-Yerel Sen ve birçok sendikadan destek alan Tum-Bel Sen’li memurlar, binlerce kişiyle holler içerisinde sloganlarla dolaşmaya başladı.

TUGAY İLE GÖRÜŞMEK İÇİN İZMİR SANAT’A GİRMEYE ÇALIŞTILAR

Slogan atarak dolaşan memurlar İzmir Sanat’ın önüne kurulan barikatı yıktı. İzmir Sanat’a girmeye çalışan memurlar içeri alınmazken İzBB Başkanı Tugay’ın da içeride olduğu öğrenildi.

İLK HEDEF TUGAY İLE GÖRÜŞMEK

Barikatlarla kapatılan İzmir Sanat binası önüne barikatları aşarak giren memurlar, bina önünde oturma eylemi başlattı. Bin kişiyi aşan bir kalabalıkla İzmir Sanat önünde oturma eylemine başlayan memurlar, Tugay ile görüşene kadar bina önünde eylemlerine devam edeceklerini açıkladı.

MEMURLAR CHP İL BAŞKANLIĞI’NA YÜRÜYOR 

İzmir Sanat önünde oturma eylemi başlatan memurlar, yaşadıkları sorunun kaynağı olarak CHP’nin parti politikalarını gösterdi. Memurlar, CHP İzmir İl Başkanlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Tüm-Bel Sen 1 Nolu Şube Başkanı Cevdet Keleş, “CHP’li belediyelerde yaşadığımız SDS sorununu CHP’nin politikalarının sonucu olarak görüyoruz. Bu sorunun kaynağına yürüyeceğiz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme