• Haberler
  • İzmir
  • Büyükşehir ve 30 ilçe İzmir'i sağlığı için toplandı

Büyükşehir ve 30 ilçe İzmir'i sağlığı için toplandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı, İlçe Belediyeleri Sağlık İşleri Koordinasyon Toplantısı'nı düzenleyerek, sağlık hizmetlerinde iş birliğinin önemini vurguladı. Toplantıda, İzmir İleri Yaş Eylem Planı, evde bakım hizmetleri ve sağlık eğitimleri gibi konular ele alındı.

Toplantıya, ilçe belediyelerinin sağlık işleri müdürlükleri katıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Pınar Okyay ve Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Ahmet Soner Emre’nin moderatörlük yaptığı oturumda, sağlık alanında iş birliğini güçlendirmek için iyileştirme önerileri masaya yatırıldı. İlçe sağlık işleri müdürlüklerinin temsilcileri, ihtiyaçlarını ve taleplerini paylaşarak mevcut sağlık hizmetlerinin değerlendirilmesine katkı sağladı.

İleri Yaş Eylem Planı ve Evde Bakım Hizmetleri

Demografik verilerin analiz edildiği toplantıda, İzmir’in Türkiye ortalamasına göre daha yaşlı bir nüfusa sahip olduğu belirtildi. Bu eğilimin önümüzdeki yıllarda artacağı ifade edilerek, hazırlanan İzmir İleri Yaş Eylem Planı için ilçe belediyelerinin destek ve önerileri istendi. Evde bakım hizmetlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiği vurgulanarak, bu hizmetlere erişimin kolaylaştırılması önemine dikkat çekildi.

Sağlık Eğitimleri ve Gelecek Toplantılar

Toplantıda, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı ile ilçe belediyeleri sağlık işleri müdürlükleri tarafından ortak düzenlenecek sağlık eğitimlerinin konu başlıkları da görüşüldü. Verimli geçen toplantının ardından, koordinasyon toplantılarının düzenli olarak gerçekleştirilmesine karar verildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sağlık alanında sürdürülebilir bir iş birliği ile vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunmayı hedefliyor.

Bakmadan Geçme