Büyükşehir’den hayvanseverlere müjde!

İzmir’de hayvanseverleri sevindirecek bir karar alındı. Artan mama fiyatları nedeniyle vatandaşlar köpek sahiplenmeye korkar hale gelmişti. Bunu düşünen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki...

İzmir’de hayvanseverleri sevindirecek bir karar alındı. Artan mama fiyatları nedeniyle vatandaşlar köpek sahiplenmeye korkar hale gelmişti. Bunu düşünen İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki köpeği sahiplenenlere mama verme kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nce belirlenecek olan miktarda köpek maması, barınaktan köpek sahiplenen vatandaşlara verilecek.

İzmir Büyükşehir geçtiğimiz günlerde sokak hayvanları için mama üretmeye başlamıştı.

Seyrek’te bulunan tesiste mama üretiminde doğa dostu, tropikal iklimde yaşayan, ağzı ve iğnesi olmayan, herhangi bir ısırma, hastalık taşıma riski barındırmayan çok kısa ömürlü siyah asker sinekleri kullanılıyor. Siyah asker sinekleri, çiftleştikten sonra yumurtalarını özel tasarımlı peteklere bırakıyor. Yaklaşık 105 saat sonra bebek larvalar çıkıyor. Bebek larvalar 3 veya 5 gün içerisinde beslenmeye hazır hale geliyor. Beslenmeye hazır hale gelen larvalar, raf ömrü dolduktan sonra tesiste öğütülen gıdalarla besleniyor. Larvalar yaklaşık 15 günlük bir sürede bu atıkları protein ve yağa dönüştürerek hasat aşamasına geliyor. Hasat edilen larvalar eleniyor.
Haber Merkezi

Bakmadan Geçme