• Haberler
  • İzmir
  • Büyükşehir'e 'beton ve demir hırsızı' çıkışı: Bu ayıp size yeter!

Büyükşehir'e 'beton ve demir hırsızı' çıkışı: Bu ayıp size yeter!

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 1'inci Birleşimi Kültürpark'ta yer alan Meclis...

Büyükşehir'e 'beton ve demir hırsızı' çıkışı: Bu ayıp size yeter!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Sıla Arabacıoğlu/YENİ İZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Olağan Meclis Toplantısı 1’inci Birleşimi Kültürpark’ta yer alan Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Meclis, Mustafa Özuslu başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis’te Örnekköy’de Karşıyaka Belediyesi tarafından demir eksiliği ve beton kalitesi nedeniyle mühürlenen inşaatı gündeme geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, Büyükşehir’e sert sözler ile yüklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 150 yıllık tarihinde büyük bir skandala imza aldığını dile getiren Hızal, “Buna demir ve beton hırsızlığı derler. Verilen yetkiyi kötü kullanan kişiler bugün kendi siyasi ikballeri için İzBB’nin kurumsal yapısını, İZBETON’u da kullanıyor. Bu ayıp CHP Grubu’na yeter” dedi.

‘SKANDALA İMZA ATILDI’

İzmir’de kentsel dönüşümün temel nedeninin deprem olduğunu dile getiren Hızal, “İzBB 10 yılı aşkın süredir kentsel dönüşüm çalışmaları içinde, detay vermeyeceğim… Hızlandırılması noktasında çaba sarf etmeniz gerektiğini söylüyoruz. Yakın zamanda İzmir’de skandala imza atıldı. Bugüne kadar bu kürsüden yaptığımız en hassas konuşmayı yapacağım. Çünkü İzBB,  150 yıllık tarihindeki tek skandala imza attı. İZBETON’un kentsel dönüşüm yapması için işin yapılabilmesinin önünü açmak için oy birliği verdiğimizi ama kafamızda soru işaretleri olduğunu söylemiştik. Biz yetkiyi verdikten hemen sonra birilerinin apar topar kooperatif kurarak o işleri nasıl aldığı hala muamma. Ve o kooperatiflerin hangi kişilere bu inşaatların yapılması için işleri hangi niyetle verdiği muamma” diye konuştu.

‘DEMİR VE BETON HIRSIZLIĞI’

Hızal, “Biz o sözleşmenin tarafımıza verilmesini talep ettik, Sayın Başkan ise bize verileceğini nezaket ile söyledi. Ne oldu? O sözleşme bize verilmedi. Ve ben bu kürsüden bir şeyler saklandığını söyledim. Ve ne oldu İzBB demir hırsızı ve beton hırsızı damgası yedi. 150 yıllık İzBB’nin geldiği nokta… Beton eksikliğinden demir eksikliğinden o inşaat mühürlenecek… Buna demir ve beton hırsızlığı derler. Bu olay bir milletvekilimizin tweet atmasıyla ortaya çıktı. Bugüne kadar bir açıklama yapıldı mı? Yapılmadı. İzBB’nin kentsel dönüşüm inşaatı başka bir belediye tarafından mühürlendi” ifadelerini kullandı.

‘BU CÜRETİ NEREDEN BULUYORLAR?’

Bir iletişim kazası olduğuna yönelik açıklama yapıldığının altını çizen Özgür Hızal, “Sayın Başkan, düşünebiliyor musunuz? Kamunun yaptırdığı bir inşaat…İletişim eksikliğine bakıyoruz, mühendisler gitmiş kontrol etmiş, uyarıya rağmen denetimler devam ederken bir bakmışlar beton mikserleri geliyor ve beton döküyor. Bu İzBB’nin bürokrasi ile ilgili değil laf söylemeyeceğim ama başka bir yere söyleyeceğim. Bu işi yapan kişi ya da kişiler bu gücü bu cüreti nereden buluyor? Bir konuşmamda Gaziemir’deki kentsel dönüşüm ile ilgili teknik eleştiri yapmıştık. Sözde temel olan bölgede inşaatta problem olduğunu söyledim, zemin ile alakalıydı… Peki, ne oldu? Bu işi verdiğimiz şirketin o dönemin genel müdürü bürokratlara baskı yaptı. İşte bu cüret oradan geldi. Bir takım CHP’li siyasetçiler arkaya alındığında bu cüret ortaya koyuyor. Eğer Tunç Soyer, eleştirilerimizi göz ardı etmeyip gereğini yapsa bu yaşanmasaydı. Biz İzBB’nin ayıbı ile karşı karşıyayız. İzBB demir hırsızı damgası yedi. O yetkiyi kötü kullanan kişiler bugün kendi siyasi ikballeri için İzBB’nin kurumsal yapısını, İZBETON’u da kullanıyor. Bu ayıp CHP Grubu’na yeter” açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme