'Çalıkuşu' tasarım birincisi

İzmir Ticaret Odası Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın İzmir Ekonomi Üniversitesi'nin geliştirdiği projeler ödüle doymuyor

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Özgener, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin teknoloji alanındaki çalışmaları ile büyük başarılara imza attığını açıkladı. Öğrencilerin bir yılda hazırladığı ‘Çalıkuşu’ helikopteri, TEKNOFEST Helikopter Tasarım Yarışması’nda birinci kazandı.

Özgener,  “Yapay zeka, afet teknolojileri ve sürdürülebilirlik alanlarına yoğunlaşarak son 5 yıl içinde 324 araştırma projesine imza atan Üniversitemiz, İspanya merkezli derecelendirme kuruluşu Scimago Institutions Ranking tarafından yapılan ‘inovasyon’ sıralamasında Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında 3. sırada yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından açıklanan Girişimci ve Yenilikçi Üniversiteler Sıralaması’nda ise, vakıf üniversiteleri arasında dördüncü olduk. Üniversitemizin Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü’nden mezun olan Burak Köse, dünyanın en iyi 50 üniversitesi arasında yer alan Manchester Üniversitesi’ne yüksek lisans için kabul edildi. Bir güzel haber de TEKNOFEST’ten aldık. Öğrencilerimizin yaklaşık bir yıllık çalışma sonunda tasarladıkları ‘Çalıkuşu’ adlı helikopter, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Helikopter Tasarım Yarışması’nda Türkiye birincisi oldu. Nextgene Artificia Intelligence takımımız ise Sağlıkta Yapay Zeka Yarışmasında dördüncülük elde etti. Öğrencilerimizin daha nice başarılara imza atmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 

GÜZELBAHÇE KAMPÜSÜ ÖZKAYNAKLARLA YAPILACAK

İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin başarılarını paylaşmaktan her zaman büyük mutluluk duyduğunu vurgulayan Özgener, “Ancak hiçbir başarı tesadüf değil, arkasında çok büyük emek, özveri, çalışma ve yatırım var. Oda olarak 31 Ağustos 2024 tarihi itibariyle toplam banka nakit karşılığımız 1,9 milyar Türk Lirası olarak gerçekleşti. Dolayısıyla; İzmir Ekonomi Üniversitemiz’in Güzelbahçe Kampüs inşaatını mevcut kaynaklarımızla gerçekleştirebileceğiz” dedi.


 

Bakmadan Geçme