Çalınan araç terk edilmiş olarak bulundu

İzmir’in Bayraklı ilçesinde araç satın alacakmış gibi davranan iki şüpheli, otomobili alıp kaçtıktan sonra otomobil terk...

Çalınan araç terk edilmiş olarak bulundu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İzmir’in Bayraklı ilçesinde araç satın alacakmış gibi davranan iki şüpheli, otomobili alıp kaçtıktan sonra otomobil terk edilmiş olarak bulundu

Alınan bilgiye göre, 18 Nisan’da aracını satmak isteyen B.T. ile kendisiyle telefonla temas kuran ve otomobili satın almak istediğini söyleyen 2 şüpheli ile Bayraklı’da buluştu. Şüphelilerden biri, aracı patronunun alacağını belirterek, dışı kirli olan otomobili yıkamaya vermeyi teklif etti. Teklifi kabul eden B.T, şüphelilerden erkek olanla otomobili yakındaki bir oto yıkamacıya bıraktı. Otomobilin sürücülüğünü şüpheli yaparken, oto yıkamacıya anahtarı ise B.T. teslim etti.

KAYIPLARA KARIŞTILAR

B.T. ile şüpheli, oto yıkamacıdan sonra yakındaki kendilerini orada bekleyen kadın şüphelinin bulunduğu restorana gitti. Bir süre sonra cep telefonuyla görüşüyormuş gibi yapan şüpheli, buradan ayrıldı. B.T, şüpheliyi telefondan aradı ancak ulaşamadı. Durumdan şüphelenip oto yıkamacıya giden B.T, aracın buradan şüpheli tarafından alındığını öğrendi. Kadın şüpheli de kayıplara karıştı. B.T. durumu polise bildirdi. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatılırken otomobil 1 gün sonra terk edilmiş olarak bulundu. Olay yeri inceleme ekipleri, otomobil üzerinde parmak izi araştırması yaptı.

“ARACIN EVRAKINI YANINIZA ALIN”

B.T’nin avukatı İsa Yalçın, otopark, oto yıkamacı gibi yerlere araç teslim eden kişilerin, araç teslim evrakı almaları gerekliliğinin öneminin bu olayla bir kez daha ortaya çıktığını aktardı. Yalçın, “Vatandaşlarımıza araçlarını bir yere teslim ederken aracın teslimiyle ilgili bir evrak almalarını ve aracı teslim alacak kişinin de evrakta belirtilmesi gerektiği hususunu önemle tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme