• Haberler
  • Gündem
  • 'Çalışan emekliden alıp çalışmayan emekliye verecekler'

'Çalışan emekliden alıp çalışmayan emekliye verecekler'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağını açıklayarak, 'Ödemeler, kasım ayının...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere tek seferlik 5 bin TL ödeme yapılacağını açıklayarak, “Ödemeler, kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerimizin hesabına yatırılmış olacak. Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz” dedi.

Yeni İzmir Gazetesi’nden Semi Tektaş’ın haberine göre açıklamadan sonra emekli ve emekli derneklerinden tepkiler çığ gibi büyüdü. Çalışan emeklilerin bu durumun dışında bırakılması üzerine emekli dernekleri ‘bu insanlar keyfi mi çalışıyor’ diye sordu. Emekliler ‘kimsenin iki dudağı arasında yaşamak istemiyoruz’ dedi.

“5’Lİ ÇETELER GİBİ”

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölgesi Baş Temsilcisi Sebahattin Yeşiltepe, eskiden işçilerin taşeron işçi, geçici işçi, kadrolu işçi diye parçalara ayırdıklarını şimdi de sıranın emeklilere geldiğini belirtti. Yeşiltepe, “Emeklileri; çalışan emekli, çalışmayan emekli, sakalı emekli, sakalsız emekli, sağa bakan emekli, sola bakan emekli diye parçalaya parçalaya bizi bu hale getirdiler. Bizi sadaka kültürünü alıştırmaya çalışıyorlar. Artık söyleyecek sözümüzde kalmadı. Biz artık sözlerimizi alanlarda ve meydanlarda söyleyeceğiz. Bu ülkede asgari ücret 11 bin 400 TL, emekli maaşı 7 bin 500 TL. Yıllar önce emekli olan bir emekli çocuğuna ev ve araba alıyordu. Şimdi ise çocuklar, emekli olan anne babalarına bakmakla yükümlü oluyorlar. Çalışan emekliden kesip çalışmayan emekliye para veriyorlar. Dere taşıyla dere kuşunu vuruyorlar. Böyle bir rakam olur mu, zaten verdikleri para 7 bin 500 TL. Allah aşkına asgari ücretin daha da altında bir de ‘sen çalışıyorsun sen alma’ diyorlar.  Zevkine çalışan insan var mı, insanlar yetmediği için çalışıyor. Pazardan bir kilo soğan alabilmek için çalışıyor. Kahveye gittiğinde bir çayla simit 20 TL tutuyor. Bir de yanında arkadaşı olsa vay haline. Biz bu ülkeye bu ülkeye katkı sunan insanlarız, taşında toprağında emeğimiz var.  Vergimizi vermişiz, beşli çeteler gibi ne çalmışız ne hırsızlık yapmışız. Bize verilen maaşlarla geçinmeyi, bu ülkeyi kalkındırmaya çalışan bir grubuz” diye konuştu.

Haber

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Ege Bölgesi Baş Temsilcisi Sebahattin Yeşiltepe

“ÖLÜME MAHKUM”

“İki dudak arasında yaşamak istemiyoruz” diyen Yeşiltepe, “Bu 16 milyon emekliyi onlar yarattı. Yanlış politikaları yüzünden oldu, 45 yaşında insanları emekliliği yaptılar. Ondan sonra EYT hâline getirdiniz var. Emeklilerin emekli maaşlarının yüzdelerini düşürdüler. Şimdi bir de utanmadan ‘sussun, size 5 bin TL para vereceğim, sen çalıştığın için sana da vermeyeceğim’ diyorsunuz. Sadakalarını alıp başlarına çalsınlar, istemiyoruz.2 dudak arasında da yaşamak istemiyoruz. Biz kefenle dolaştık, tabutumuzu dolaştırdık, yarı çıplak dolaştık, yerlerde debelendirdik, bizi dinlemiyor. Kendimizi ifade etmek için daha ne yapacağımızı bilemiyoruz ama inadına örgütlenip inadına mücadele edeceğiz. Muhalefetiyle iktidarıyla sesimizin yettiği kadar bağırıyoruz. Bizi istemiyorsunuz, bizi ölüme mahkûm ediyorsunuz, ölüm maaşıyla yaşatmaya çalışıyorsunuz” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme