• Haberler
  • Genel
  • Çam kese böceği ile amansız mücadele hız kesmeden sürüyor

Çam kese böceği ile amansız mücadele hız kesmeden sürüyor

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından orman zararlılarıyla mücadele çalışmaları yoğun olarak sürdürülüyor. Ormanlarımızın en büyük düşmanları...

Torbalı Orman İşletme Şefliği tarafından orman zararlılarıyla mücadele çalışmaları yoğun olarak sürdürülüyor. Ormanlarımızın en büyük düşmanları arasında yer alan çam kese böceğine karşı mücadele eden Torbalı Orman İşletme Şefliği, böceği ağaçlardan uzak tutmak için tüm yöntemleri uyguluyor. Ağaçların kurumasına neden olan çam kese böceği ile yumurta evresinden kelebek evresine kadar her evrede mücadele eden orman koruyucuları, çam kese böceği ile biyolojik mücadele çerçevesinde bu böcek ile beslenen avcı sinekleri ormana bırakarak çam kese zararlılarını yok ediyor. Biyolojik mücadeleye ağırlık veren kurum personeli, dönemsel olarak diğer mücadele çeşitlerini de uyguluyor.

Çam kese zararlısıyla mücadele kapsamında Torbalı Oman İşletme Şefliği tarafından avcı sineklerin muhafaza edildiği kafesler yaptırılarak bu kafesler Torbalı ormanlarının farklı yerlerine konuldu. Yakalanan çam kese böceğinin yumurtaları bu kafeslere konularak avcı böceklerin burada beslenmesi ve kendi yumurtalarını bu kafeslere bırakması sağlanıyor. Bu sayede üremesi kolaylaştırılan avcı sinekler, çam kese böceklerini avlayarak temizleyecek.

Bakmadan Geçme