Çameria katliamı anıldı

Çameria Arnavutlarına karşı işlenen katliam 78. yıl dönümünde Foça'da anıldı. ''Çameria Katliamı Anma & Tarihçe'' isimli...

Çameria katliamı anıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Çameria Arnavutlarına karşı işlenen katliam 78. yıl dönümünde Foça’da anıldı. ‘‘Çameria Katliamı Anma & Tarihçe’’ isimli program, Araştırmacı Yazar Şevket Balla’nın sunumu, Foça Belediyesi Meclis Üyesi ve Balkan Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kenan Gülay’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.

 

ZULÜMÜN BELGELERİ

Karşıyaka Belediyesi Meclis Üyesi ve Araştırmacı Yazar Şevket Balla, Çameria Arnavutlarına karşı uygulanan mezalimin tarihini belgelerle aktardı. Çameria bölgesinin yaklaşık 300 bin Arnavut’un yaşadığı bir yer olduğunu belirten Kenan Gülay; ‘‘Yunanlılar, 1944-1945 yılları aralığında 27 Haziran’da başlayıp 30 Mart 1945’lere dayanan bir katliam yaptılar. O bölgelere sahip çıkmak için o insanları çoluk-çocuk, genç-yaşlı, kadın-erkek demeden öldürdüler, büyük bir katliam yaptılar. Bu konunun uzmanı tabi ki Şevket Bey, bu konuda bizi çok daha derin bilgiler verecektir.’’dedi.

Bakmadan Geçme