Can Atalay’ın 'vekilliği düşürülüyor' iddiası

TBMM Genel Kurulu’nu AK Parti'li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın yöneteceği ve Atalay hakkındaki kararın okutulacağı belirtiliyor....

TBMM Genel Kurulu’nu AK Parti’li Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ’ın yöneteceği ve Atalay hakkındaki kararın okutulacağı belirtiliyor. Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesinin ardından, 7 gün içinde karara itiraz etme hakkı bulunacak. AYM, iptal istemini 15 gün içinde kesin karara bağlamak durumunda olacak.

Konuyla ilgili AK Parti’li bazı yetkililerin değerlendirmesine göre, Atalay’ın vekilliği düştükten sonra AYM yeni bir karar verecek. Hak ihlâlinin sürekli çağrılara rağmen uygun bir işlem yapılmamasından kaynaklandığını belirterek, muhtemelen Atalay hakkında tahliye ve iade kararı verilecek. Bu karar Meclis’e gönderilecek ve Meclis de bu karara uygun bir şekilde hareket etmek zorunda kalacak.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sürekli çağrıda bulunduğu ve 11 Ocak’ta yapılan üçlü görüşmede, Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi konusu ele alınmıştı. AK Parti’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da bu toplantıda yer almıştı.

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme