Çanakkale'nin izleri ülke yolunda

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Türkiye'nin en büyük zaferlerinden Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümünde her yıl olduğu gibi bu...

Turgay Kılıç/Yeni İzmir-Türkiye’nin en büyük zaferlerinden Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünde her yıl olduğu gibi bu yıl da çeşitli etkinlikle kutlanırken Cumhuriyet’in 100. yılına denk gelmesi de ülkede büyük bir coşkuyla kutlanması bekleniyor. Çanakkale Savaşı’nda yaşananları ve savaştan kalan silahları, su matarasını, maketleri göstererek gelecek nesle aktarmanın yolunu ‘Çanakkale Mobil Müze’ ile birebir eğitmen aracılığıyla çocuklara ve katılmak isteyen velilere anlatılıyor. Vakıf adına konuşma yapan Nihat Korkma, “İzmir’deki girebildiğimiz tüm okullara girmeye çalışıyoruz. Çocuklarımıza ise Çanakkale ruhunu anlatmaya ve yaşatmaya çabasındayız. Çanakkale savaşını anlatan küçük maketlerini ve anlatılanları göstermeye ve askerlerimizin kullandığı gerçek malzemeler, tüfekler, yemek yedikleri kap kacaklar var. Millî Eğitim Bakanlığı ve Valilik onaylı okulları ziyaret edip çocuklara bu ruhu ulaştırmaya çalışıyoruz. Okulların kapılarının küçük olması, sokağın dar olmasıyla giremediğimiz yerler oluyor” dedi.

Haber

Ülkenin dört bir yanına

Haber

Nihat Korkmaz

Korkmaz, “İzmir’de Kemalpaşa’yı bitirdik, bir hafta oluyor Bornova’dayız. Sonrasında ise Çiğli, Karabağlar ve Mersin’e geçeceğiz. Vakıf adına 4 araç var. 18 Mart’a kadar da tüm ülkeyi gezmeyi planlıyoruz” dedi.

Çanakkale ruhunu yeniden yaşayan çocuklar heyecanını bastırırken gördükleri maket ve gerçekçi mermi, silah parçalarıyla şoke oldular. Çanakkale’yi okullardan ve kitaplardan gördüklerini ifade eden çocuklar, otobüsteki silahlar, maketler ve mermileri ilk defa bu kadar yakından gördüklerini ifade etti.

 

Haber

Haber

Özel Haber

Bakmadan Geçme