• Haberler
  • İzmir
  • Çarşafı desteklemişti: CHP'de 'Ceritoğlu Sengel' muamması

Çarşafı desteklemişti: CHP'de 'Ceritoğlu Sengel' muamması

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir'de kongre süreci mevcut başkan Şenol Aslanoğlu'nun seçilmesiyle birlikte tamamlandı. Üç adaylı yola...

Sıla Arabacıoğlu/Yeni İzmir-CHP İzmir’de kongre süreci mevcut başkan Şenol Aslanoğlu’nun seçilmesiyle birlikte tamamlandı. Üç adaylı yola çıkılan kongrede Konak eski İlçe Başkanı Aytekin Tunus, kendisine baskı yapıldığını öne sürerek adaylıktan çekildi. Konak eski Başkanı Mehmet Şakir Başak ise baskılara boyun eğmeyerek adaylığında kararlılığını sürdürdü.

Adaylık konuşmasıyla büyük beğeni toplayan Başak, delegelere yönetim tarafından uygulanan baskı nedeniyle birçok kişinin kendisine imza verirken çekindiğini söyledi.

Durum böyleyken çarşaf liste geleneğine de son verildi. CHP İzmir’de 30 ilçenin tamamında olduğu gibi seçim blok liste yöntemi ile yapıldı. ‘Demokrasi’ görünümün perde arkasında yaşanan baskılar gün yüzüne çıktı.

Çarşaf listeden yana tutumunu ortaya koyan Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Partililerce Ceritoğlu Sengel’in taktir edilirken belediye başkanlığı adaylık sürecine kendisini nasıl etkileyeceği de merak edildi.

LİSTE DIŞI KALDILAR!

Oylama esnasında çarşaf liste lehine oy veren Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, ‘liste’ şokuyla karşı karşıya kaldı. Aslanoğlu’nun talebi ile ilk listede Kurultay delegesi olan Başkan Ceritoğlu Sengel, liste dışı bırakıldı. Bunun üzerine CHP İzmir İl Başkan Adayı Mehmet Şakir Başak, Ceritoğlu Sengel’e kendi listesinde yer verdi. Ceritoğlu Sengel ile birlikte CHP Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu’da listeden çıkartıldı.

Çarşaf listeden yana taraf olan Ceritoğlu Sengel ve Onbaşıoğlu gençlik ve kadın örgütünün takdirini topladı.

SİYASİ NEZAKET

Kongrede dikkat çeken bir diğer durum ise Mehmet Şakir Başak’ın listesi oldu. Siyasi nezaket göstererek Aslanoğlu’na listesinde yer verdi. Başak, aynı nezaketi Aslanoğlu’ndan göremedi.

Öte yandan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur iki listede de yer aldı.

Bakmadan Geçme