ÇEKADER'le kadınlar bilinçleniyor, üretiyor

Çeşme'de yaşayan kadınların sorunlarına çözüm bulmak adına kurulan Çeşme Kadın Dayanışma Derneği (ÇEKADER), kadınları bilinçlendirmeye ve haklarını öğretmeye devam ediyor.

ÇEKADER'le kadınlar bilinçleniyor, üretiyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

2018 yılında aldığı bir eğitimle hayatının değiştiğini belirten ÇEKADER Başkanı Nermin Ekinci, derneğin oluşumu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Ekinci, “Bundan beş yıl önce, 2018 yılında Çeşme Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği KİHEP Eğitimlerine katılıp, tamamladıktan sonra bu bilgileri kendime saklayamam dedim.  Öğrendiklerimizi paylaşmak ve yaşadığımız bu güzel ilçede kadınların sorunlarını dinlemek ve çözümlemek üzere arkadaşlarımla harekete geçtik. Halen iki yıldır Çeşme Kadın Dayanışma Derneği Başkanlık görevini gururla yürütmekteyim. Kadınların eğitilmesi, haklarını öğrenmesi,  güçlenmesi, bilinçlenmesi ve sosyalleşmesi adına yapılacak çalışmalara öncülük etmekten mutluluk duyuyorum” dedi.

ÖRGÜTLÜ MÜCADELE

Ekinci sözlerini şöyle sürdürdü: “Derneğimiz, ilçemizde yaşayan, çalışmak, paylaşmak ve bir şeyler üretmek isteyen birçok istekli ve çalışkan kadınların bir araya gelmesiyle doğdu. Bilindiği üzere;  bireysel olarak yapılabilecekler ne kadar sınırlıysa, örgütlü olarak yapılacak çalışmaların bir o kadar geniş alanlara yayılabileceği kaçınılmazdır. Bu kadınlar; yaşadıkları bölgede karşılaşabilecekleri tüm sorunlara (kadın, çocuk, hayvan, doğa ) duyarlı olan kadınlardır. İki yılını henüz bitirmiş olan Çeşme Kadın Dayanışma Derneği’nin amacı, üyelerini artırmak ve yapacağı çalışmaların daha kapsamlı ve sürdürülebilir olabilmesi adına ilerlemektir”.

 

Haber Merkezi

 

Bakmadan Geçme