• Haberler
  • Gündem
  • Celal Şengör gözyaşları içinde anlattı! ‘Atatürk bize bir vatan hediye etti!’

Celal Şengör gözyaşları içinde anlattı! ‘Atatürk bize bir vatan hediye etti!’

Bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör Halk TV’de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu. ...

Bilim insanı Prof. Dr. Celal Şengör Halk TV’de Serhan Asker ile Görkemli Hatıralar programına konuk oldu.  İzmir’de düzenlenen programda Prof. Dr. Celal Şengör gözyaşlarını tutamadı.

Serhan Asker’in hazırlayıp sunduğu #GörkemliHatıralar programının bu haftaki durağı #İzmir Karşıyaka’ydı.
Programa katılan Prof. Dr. Celal Şengör, Atatürk’ü anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı.@Serhan_Asker @halktvcomtr pic.twitter.com/R5NakVzKou

— Yeni İzmir (@GazeteYeniizmir) January 7, 2024

Prof. Dr. Şengör konuşmasında şu noktaları kaydetti: 

“Ailemin tamamı Rumelili’ydi. 2 tane rahmetli dedem, ‘Biz vatan kaybetmiş insanlarız, Atatürk bize bir vatan hediye etti. O vatana sahip çıkalım. Atatürk olmasaydı, ananı bilirdin de, babanın kim olduğunu bilemezdin. Vatanımızı küçük çocuklara bırakacağız’ derdi. Anneler babalar unutmayın, Atatürk’ü hatırlatın. Biz bu vatanı ne şartlarda kazandık! Bunu unutmayın. Bu çocuklar onun izinden gitsin. Vatanımızı müreffek bir hale getirelim, içinden kaçılan değil, içine gelme özleminin olduğunu bir hale getirelim. Bugün bazı kafasızlar yüzünden biz gençlerimizi kaybediyoruz. Buna tahammül edemeyiz. Hocam 1914 Kayseri’de doğmuştu. Hep anlatırdı. Atatürk bize burs verdi. Almanya’ya gittik ve bayıla bayıla geri döndük. O harabe olarak aldığı vatanı bize cennet olarak bıraktı. İnanın dünyada onun gibisi yok”

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme