Cemal Enginyurt'tan Hüdapar'a anayasa tepkisi!

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun anayasanın 4'üncü maddesini hedef almasına Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt tepki gösterdi.

HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir canlı yayında Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyen 4’üncü maddesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, 4’üncü maddeyi eleştirerek, "4. madde, gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır" ifadesini kullandı. Bu sözler, siyasi arenada büyük yankı uyandırdı.

"ERDOĞAN GÖREV VERDİ, ORTALIĞI KARIŞTIRIYORSUN"

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, Yapıcıoğlu’nun bu açıklamalarına sert tepki gösterdi. Enginyurt, yayınladığı bir videoda Yapıcıoğlu'na hitaben, "Ahmağa anlatır gibi, hatta Bilal’e anlatır gibi anlatıyorum. Anayasanın 4’üncü maddesi üzerinden şark kurnazlığı yapıyorsun. 4’üncü madde değişsin diyorsun ya, aklımızla oynama. İlk 4 madde ve 66’ncı madde değiştirilemez" dedi.

Enginyurt, konuşmasında Yapıcıoğlu ve benzer düşüncedeki kişileri "Türk düşmanı" ve "Mustafa Kemal Atatürk’e düşman" olmakla suçladı. Ayrıca, "Recep Tayyip Erdoğan görev verdi, televizyon televizyon dolaşıp ortalığı karıştırıyorsun" diyerek, HÜDAPAR’ın gündeme getirdiği anayasa değişikliği taleplerine sert eleştirilerde bulundu. Enginyurt, anayasanın 4’üncü maddesinin korunacağını ve bunun için her türlü mücadeleyi vereceklerini belirtti.

Bakmadan Geçme