Cemil Tugay: İzmir'in sorunu heykel değil

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, büyükşehir belediye meclisinin İzmir'in ve İzmirlilerin sorunlarının görüşülme ve çmözüme kavuşturulma yeri olduğunu belirterek, meclis üyelerinden 'heykel' önergesi vermemelerini rica etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı 2. Meclis toplantısı Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti.

Gündemdeki maddelerden biri olan 'İzmir’in ve Kurtuluş Savaşı'nın simge isimlerinden biri olan Yüzbaşı Şerafettin’in bir heykelinin İzmir’de uygun bir yere dikilmesine' yönelik önerge oy çokluğu ile kabul edilirken, MHP cephesiden heykel çıkışı geldi.

EURO 2024 Avrupa Şampiyonası'nda attığı golden sonra 'bozkurt' işareti yapması nedeniyle 2 maç men cezası alan Merih Demiral'ın heykelinin İzmir'e dikilmesi önergesi kamuoyunda geniş yankı bulmuştu. O tarihli İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde önerge reddedilirken MHP cehpesi karara tepki göstermişti.

Cemil Tugay: İzmir'in sorunu heykel değil

MHP, İZMİR'DE HEYKEL KARARLARINDA 'MUHALİF' OLACAK

Yüzbaşı Şerafettin'in heykelinin dikilmesi kararını memnuniyetle karşıladıklarını belirten MHP Grupbaşkanvekili Bahadır Altınkeser, Merih Demiral olayına hatırlatma yaparak, "Yüzbaşı Şerafettin İzmir'İn kurtuluşunda büüyk bir rol oynamış, 2 gün önce de benim şahsımın da andığı bir karakterdir. İzmir'in sahiplerinden biridir. Gayet uygun buluyoruz. Biz milli konularda oy birliği yapmayı uygun buluyoruz, uygun bulmadığımız geçen ayki meclisteki Merih Demiral konusunda anlaşmamıştık. Oreadaki gerekçeli kararda Büyükşehir Belediye Meclisi'nin böyle bir görev ve sorumlulupunun olmamasıydı. Ama burada Yüzbaşı Şerafettin'de tezat bir karar düşüyoruz. Biz bu kararda hem fikiriz hatta bugüne kadar yapılmaması büyük bir yaıptır bu şehir için. Bu karara saygı duyuyoruz amma velakin bundan sonraki heykel kararlarında da Milliyetçi Hareket Partisi olarak muhalefet hakkımızı kullanacağımızı bildirmek istiyoruz" diye konuştu.

"İZMİR'İN SORUNLARI HEYKEL DEĞİL"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, büyükşehir belediye meclisine heykel önerisinin verilememesini rica ederek, "Şehrimize baktığımızda, insanlarımızın sorunlarına baktığımızda bizim burada Meclis olarak; 'şu heykeli yapalım', 'bu heykeli yapmayalım' tartışması yapmamız doğru değil. İzmir'in sorunları heykel değil, ben kendi adıma rica ediyorum, Meclis'e 'heykel yapalım' önergesi gelmesin
Mecliste tartışılacak konu değil bunlar. Bunları önerge olarak değil, daire başkanlarına talep olarak bildirirsek daha iyi olur" diye konuştu.

AK Parti Foça Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe Cemil Tugay'ın kararını doğru bulmadığını belirterek, "Tamamen meclis üyelerinin önünü kesmeyelim. Dilek ve temenni bölümünde konuşalım" önerisinde bulundu.    

Bakmadan Geçme