• Haberler
  • Genel
  • Cemil Tugay memur krizine noktayı koydu! Kararı komisyon verecek

Cemil Tugay memur krizine noktayı koydu! Kararı komisyon verecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların toplu sözleşme görüşmelerinde sosyal denge tazminatında yapılan kesintiler sebebiyle haftalardır süren...

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan memurların toplu sözleşme görüşmelerinde sosyal denge tazminatında yapılan kesintiler sebebiyle haftalardır süren eylemler sonuç verdi.

Başkan Cemil Tugay konuyu meclise taşıyarak konunun komisyonlarda görüşülmesi için önergede bulundu. Önerge oy birliği ile kabul edilirken AK Parti ve MHP grubundan Başkan Cemil Tugay’a tepki geldi.

AK PARTİ CEPHESİNDEN TEPKİ

Önerge ile ilgili ilk olarak söz alan AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe, “Konuyla ilgili bugüne kadar sizin önünüze geçen var mıydı? Bu konunun meclise gelmesini doğru bulmuyorum. Konuyla ilgili arkadaşlarımız tepkilerini koydu. Geçmiş yıllarda Karşıyaka Belediyesi’nde de aynı sorunla karşılaştınız. Bu yine sizin yetkinizde olan bir şey” ifadelerini kullandı.

AK Parti Gaziemir Meclis Üyesi Uğur İnan Atmaca ise, “Bu uzun zamandır kamuoyunu meşgul eden bir konu. Ancak burada yazan maddelere baktığımda sorunun bu şekilde çözleceğini düşünmüyorum. Siz imza atmaktan imtina ettiniz, yasal yetkiyi meclisten istiyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Bu yetkiyi 17 mayısta düzenlenen Meclis toplantısında verdiklerini belirten AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, “Geçiğimiz dönemde Karşıyaka Belediyesi’nin Nisan Ayı meclisinde aldığınız yetkiyle yasal sınırının nasıl üzerine çıktıysanız bugün de yapabilirsiniz. Biz bu sürecin memur kardeşlerimizin lehine sonuçlanması duruşundan vazgeçmedik. Sizin de söylediğiniz gibi komisyonlarda bu konu değerlendirilir. Bizim sadece bu konuda bahsetmeye çalıştığımız, mevcut yetkinizi kullanabilirsiniz. Yeni kanunun maddelerinde bunun geri dönüşü olmayacak şekilde çözümlerin var olduğu ile ilgili çalışmasını yaptık. Umarım komisyon bunu bütünüyle değerlendirir” diye konuştu.

BAŞKAN TUGAY, HUKUK YOLU İÇİN AK PARTİ VE MHP’DEN DESTEK İSTEDİ

Başkan Tugay, Yıldız’ın çıkışına tepki göstererek, “Ben sizin açıklamalarınızı bir yere götüremiyorum. Ortada bir yasal sınırı var, bu aşılamaz diyorsunuz, bir diğer yandan ikramiye diyorsunuz. Biz 17 Mayıs’ta verdiğiniz yetkiyle yasaya uygun olarak bir sözleşme imzalatamadık. Arkadaşlara böyle bir sınır var üzerine çıkamayaz dedim, onlar bunu kabul etmediler.  Sayışatayın soruşturma açacağına dair bir tespiti var. Ben şimdi meclise şunu söylüyorum, bu arkadaşlar bizim  çalışanlarımız. Sizler de benimle birlikte belediyenin siyasi sorumluluğunu taşıyan kişilersiniz, gelin bu kararı birlikte verelim. İlgili arkadaşlar bunu tartışsın. Ben meclis kararının bize refrans olacağını düşünüyorum. Hukuk yoluna gittiğinde ‘Bakın AK Partili ve MHP’li üyelerimiz de yasal sınırın üzerine çıkılmasına olumlu baktılar, bu yüzden bunu bir hak olarak görmelisiniz’ diyebilelim” dedi

“BU SORUMLULUĞU HERKESİN PAYLAŞMASINI İSTİYORUM”

Yıldız’ın yeniden Karşıyaka örneğini vemesi üzerine “geçmişle ilgili hesap sormanızdan rahatsızım diyen” Başkan Tugay, “Karşıyaka’da 400 çalışan var burada 6 bin 150 çalışan var orada yaşadıklarımı anlatmak istemiyorum. Bu yetkinin altında sizin de imzanız olmasını istiyorum, bu sorumluluğunu herkesin paylaşmasını istiyorum. Sadece tek başına Belediye Başkanı’na yıkılarak olmuyor bu işler” ifadelerini kullandı.

BATUHAN VURUŞKANLAR

Bakmadan Geçme