• Haberler
  • Gündem
  • Cemil Tugay şiddet mağduru Özge Polat'ı ziyaret etti: Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir!

Cemil Tugay şiddet mağduru Özge Polat'ı ziyaret etti: Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eski eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayarak mucizevi bir şekilde hayata tutunan Park ve Bahçeler Dairesi çalışanı Özge Polat'ı hastanede ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Tugay, kadın ve çocuk cinayetlerine karşı duruş sergileyerek, “Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir” dedi.

Başkan Tugay, eşi Öznur Tugay ve Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Müge Deniz Bal ile birlikte gerçekleştirdiği ziyarette, Özge Polat’ın sağlık durumu hakkında bilgi aldı ve geçmiş olsun dileklerini iletti. Polat, kendisine destek olanlara teşekkür ederken, yaşadığı şiddetin başka kadınların başına gelmemesi dileğinde bulundu.

ESAS ÇABAMIZ ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İÇİN

Başkan Tugay, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, “Özge’nin yaşadığı bu trajedi, bizleri derinden etkiledi. Ancak asıl mücadelemiz, kadınların ve çocukların şiddete maruz kalmadığı bir toplum yaratmak olmalı” ifadelerini kullandı. Şiddet olaylarının son yıllarda artış göstermesinin endişe verici olduğunu vurgulayan Tugay, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede sadece söylemler yeterli değil. Bu konuda atılacak adımlar, toplumun tüm kesimlerinin işbirliğiyle gerçekleşmelidir. Biz, İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bu mücadelenin ön saflarında yer alacağız” dedi.

Cemil Tugay şiddet mağduru Özge Polat'ı ziyaret etti: Kadın ve çocuk cinayetleri politiktir!

ESKİ EŞİ TARAFINDAN SİLAHLI VURULMUŞTU

Özge Polat, 7 Ekim'de işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada eski eşi tarafından saldırıya uğramış, Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım tedavisi görmüş ve hayati tehlikeyi atlattıktan sonra genel cerrahi servisine alınmıştı. İki çocuğu bulunan Polat’ın sağlık durumunun giderek iyileştiği bildirildi.

Bakmadan Geçme