'Cemil Tugay'ı değerlendirmek için çok erken'

İzmir AKP İl Binası'nda Gündem İzmir toplantısı gerçekleşti. Bilal Saygılı'nın gerçekleştirdiği toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi...

İzmir AKP İl Binası’nda Gündem İzmir toplantısı gerçekleşti. Bilal Saygılı’nın gerçekleştirdiği toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız, İl Gençlik Kolları Başkanı Recep Tayyip Taslak, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Ak Parti Grup Sözcüsü Nail Kocabaş, Medya ve Tanıtımdan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Safa Narlı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Çölmekçi, İl Yerel Yönetimler Başkanı Tansu Kaya, Kadın Kolları İl Başkanı Emel Dalkıran katıldı.

İsrail’i terör devleti olarak nitelendirerek konuşmasına başlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Gazze’yi kardeş şehir olarak kabul eden tüm belediye meclisi üyelerini kutlarken, Telaviv’i hala kardeş şehir olarak kabul eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni eleştirdi. Saygılı, bu sorunun biran önce bitirilmesini, Telaviv’in kardeş şehir özelliğinin kaldırılması için önerinin Belediye Meclisi’ne getirilmesini istedi.

Saygılı, Alsancak’daki elektrik kaçağı ve ölümler konusunda, “Bizim medeniyetimizin temelinde beşer vardır. Siyaset felsefemiz ‘insanı yaşat tarih yaşasın’dır. İki vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan elektrik kaçağı nedeniyle Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay kardeşimiz hayatını kaybetti. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmada tutuklananlar oldu. Adalet bakanımız Yılmaz Tunç da olayı yakinen takip etmektedir. Bu olayla ivedi ve usule uygun şekilde hukuki süreç ilerliyor. Ne hikmetse bizzat bakanımız tarafından takip edilen bir hukuki süreci CHP adeta baltalamaya çalışıyor. Biz kimin suçlu olduğundan ziyade altyapıyı güçlendirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Kurum ya da kişiler fark etmez, insan hayatı bu kadar ucuz değil. Siyaset gütmenin hiçbir anlamı yoktur” diye konuştu.

“İKİ SOKAK KÖPEĞİ SAHİPLENECEĞİM”

Sokak hayvanları ile ilgili yasa ile ilgili Saygılı, “İzmir’de yaklaşık 490 bin sokak köpeği popülasyonu var. İzmir Büyükşehir Belediyesi sadece 1600 tane hayvanı kısırlaştırdı. Böyle giderse, mevcut köpeklerin kısırlaştırılması süreci 300 yıl devam eder. Kuduz tanısıyla tedavi gören vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Gelişmiş ülkelerin bir çoğunda sokak köpekleri yok, neden yok? Bu sorunu yerel yönetimler büyümeden çözmeliydi. Ama CHP belediyeciliği sorunu çözmek yerine çığ gibi büyüttü. Bazı kesimlerin yaşamadıkları tramvayı halkın yüzde sekseni bizzat yaşıyor. Bu popülasyonun saldırısına maruz kalan insanları belli bir gruba ezdirmek hak mıdır hukuk mudur? Bu soruna çözüm getirmemek İzmir’e yakışır mı? Sokak köpeklerinin işgal ettiği yerde insanlar yürüyemiyorlar. İnsan canı bu kadar değersiz mi? İş üretin çözüm üretin. CHP’li yöneticiler hiç şehrin arka sokaklarına gitmişler mi? Biz hiçbir canlının itlaf edilmesinden yana değiliz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerine çağrımdır barınak yapmak istiyorlarsa ve yer yoksa bizzat takipçisi olacağız. İlgili bakanlıklarla görüşeceğiz. Elimizden gelen desteği vereceğiz. Ben de bu süreçte iki sokak köpeği sahipleneceğim. Elimden gelen bu” dedi.

Türk Eğitim Vakfı’nın Çeşme’de düzenlediği yardım konserinde yaşanan Yunanlı şarkıcı krizine de değinen Saygılı, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. Yıldönümüne yakın tarihte, Türk eğitimine destek sağlayacak bir konserde Yunanlı şarkıcı ile konser anlaşması yapılmasına anlam veremediğini ifade eden Saygılı, “Krizi yaratanlar çare üretmiş tepkisi veriyor” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN TOPLANAN 3 MİLYAR LİRANIN 2 MİLYARI NEREYE HARCANDI?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin İzbeton aracılığı ile Örnekköy, Gaziemir ve Uzundere’de başlattığı Halkkonut’larda yaşanan sıkıntıya da değinen Saygılı, “Gaziemir Aktepe’deki konutlarda yüzde 9, Uzundere’de yüzde 4, Örnekköy’de yüzde 19 ilerleme olmuş. Oysa şimdiye kadar yüzde 50’lerin üzerine çıkmalıydı. Vatandaştan 3 milyar lira toplanmış. Bunun 1 milyar lirası sadece inşaata harcanmış. Şimdi yapılacak iş; 1550 kooperatif üyesinden toplanan yaklaşık 3 milyar TL’ye yakın paranın hesabını sorma zamanıdır? Mevcut inşaatlara harcanan para yaklaşık 1 milyar TL. Peki, geriye kalan yaklaşık 2 milyar TL buhar olup uçtu mu? Nerede bu para? Bu paranın nerde olduğu İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Cemil Tugay tarafından eski kooperatif başkanlarından CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’na sorulmalı ve kamuoyuna açıklanmalıdır. Ayrıca tüm sorumlularda yargıya intikal ettirilmelidir. Bundan sonraki süreçte projelerle ilgili ne yapılacağı tüm şefaflığı ile İzmir kamuoyu ile açıklanmalıdır. Aksi halde İzmir Büyükşehir Belediyesi, kendi halkını dolandıran ilk belediye olarak tarihe kara harflerle yazılacaktır” diye konuştu.

Konuşmasının ardından konuyla ilgili, “O gün bu işi beceremeyenlerin bugün bu inşaatları bitirme maliyeti 12 milyar TL’ye çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu parayı nereden ve nasıl bulacak? Bahse konu olan konut sayısı 100 bin değil, 40 bin değil… Sadece 4 bin 250! Bugün büyük ölçekli herhangi bir inşaat firmasının birkaç yılda başlayıp bitireceği bir projeden bahsediyoruz. Ne yazık ki CHP’nin kolayı zor, zoru da imkânsız eden beceriksizlik vizyonu yüzünden İzmirli vatandaşlarımız mağdur olmuş durumda. Şunu da belirtmeliyim ki; AK Parti iktidarı bugüne kadar TOKİ marifetiyle İzmir’e 116 Milyar TL yatırım yaptı. 21 yılda TOKİ, İzmir’e 25 bin konut inşa etti. 2020 İzmir depreminden hemen sonra TOKİ, 2 yıl gibi kısa bir sürede 5 bin konutu yapıp depremzedeler teslim etti ve depremzedeler yeni evlerinde oturuyor. AK Parti olarak sorumluların hesap vermesi ve benzer mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli adımları atacak, mağdur vatandaşlarımızın yanında olacağız. İzmir ve İzmirli sahipsiz değildir. AK Parti buradadır. Bunu da burada İzmir adına tarihe not düşmüş oldu” ifadelerini kullandı.

90 dakika uygulaması ile ilgili “Seçim çalışmalarında Hamza Dağ’ın vaat ettiği gibi İzmir’deki 90 dakika üzerine düşeceğimizi belirtmiştik. Artık İzmirli vatandaşımız ulaşım hakkından daha ucuz faydalanmaya başladı. Cemil Tugay pozitif bir adım attı. AK Parti olarak İzmirlinin yararına olacak şekilde çözmüş olduk. İzmirlinin yaşam kalitesini arttırmaya her zaman devam edeceğiz” diye konuştu.

Körfezdeki koku problemi hakkında, “İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkileri, kordondaki esnafla konuşsa ne olduğunu öğrenecekler. Sayın Cemil Tugay 100 gündür, göreve geldiğinizden beri hiçbir şey yapmadınız. Tunç Soyer gibi yüzey temizliği mi yapacaksanız yoksa temiz bir körfez için inisiyatif alacak mısınız ? İzmir körfezinde yükselen koku hava sıcaklıkları dolayısıyla yükselmeye devam ediyor. İşe gelince yok, şova gelince çoksunuz” dedi.

HABER MERKEZİ

Bakmadan Geçme