Gelsinger, maliyet azaltma stratejilerini sunacak

Intel CEO'su Pat Gelsinger ve kilit yöneticilerin, gereksiz harcamaları kesmek ve sermaye harcamalarını yenilemek için bu ayın sonunda yönetim kuruluna bir plan sunmaları bekleniyor.

CEO'nun, varlık satışı ve maliyet düşürme planlarını detaylandıracağı belirtildi.Intel CEO’su Pat Gelsinger, varlık satışları ve maliyet azaltma planlarıyla şirketin mali durumunu iyileştirmeyi hedefliyor. Gelsinger ve üst düzey yöneticiler, bu ayın ilerleyen günlerinde yönetim kuruluna, gereksiz iş kollarını elden çıkarma ve sermaye harcamalarını yeniden düzenleme planlarını sunacak. Bu adımlar, bir zamanlar sektörde lider olan Intel’in eski gücüne kavuşması için atılıyor. Ancak, yapay zeka gelişimiyle öne çıkan rakibi Nvidia’nın gerisinde kalmış durumda.

SATIŞ VE HARCAMALAR ÜZERİNE STRATEJİK PLAN

Gelsinger’in planı, kârlılığı artırmak için Intel’in finanse edemeyeceği iş kollarını, özellikle de programlanabilir çip birimi Altera’yı satmayı içeriyor. Bu adım, şirketin daralan kâr marjlarına karşı bir önlem olarak görülüyor. Ayrıca, fabrika genişletme projelerine yapılan sermaye harcamalarının da azaltılması planlanıyor.

INTEL'İN REKABET MÜCADELESİ

Yapay zeka çağında Nvidia gibi rakiplerinin gerisinde kalan Intel, piyasa değerindeki düşüşle mücadele ediyor. Nvidia’nın piyasa değeri yapay zeka patlamasıyla 3 trilyon dolara ulaşırken, Intel’in değeri 100 milyar doların altına indi. Bu zorluklar, Intel’in 2025 yılına kadar sermaye harcamalarını yüzde 17 oranında azaltarak 21,5 milyar dolara çekme planlarını beraberinde getirdi.

DANIŞMANLIK DESTEĞİ VE GELECEK STRATEJİSİ

Intel, iş kollarının geleceği hakkında danışmanlık almak için Morgan Stanley ve Goldman Sachs ile iş birliği yapıyor. Gelsinger ve yöneticiler, bu planları Eylül ortasında düzenlenecek yönetim kurulu toplantısında sunacak. Planların, Intel’in gelecekteki stratejik yönelimini belirlemede kritik bir rol oynaması bekleniyor.

Bakmadan Geçme